изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:38 EET
Бананова диета    
Здраве Преди да се подложите на бананова диета е нужна подготовка. През предходния ден е напълно забранено да се яде каквато и да било солена, мазна, пушена или пържена храна. Не се препоръчва и нищо сладко. През времето на цялата диета могат да се ядат само банани!

За да бъде диетата успешна и да даде очакваните бързи резултати в отслабването, подбирайте добре бананите – не бива в никакъв случай да се ядат неузрели плодове – в тях се съдържат редица трудно усвоими от организма вещества. Ако не успеете да намерите добре узрели, направете следното: завийте зелените банани в хартия и ги сложете на тъмно.

Най-полезни са ярко жълтите банани с тънка обелка (наречени плодни). Другите – по-зелени на цвят и с дебела обвивка са т.нар. зеленчукови – те се отглеждат предимно за правене на брашно и храна за животни.

В никакъв случай не яжте сушени банани – в тях се съдържат 5-6 пъти повече калории.

Внимателно чистете всеки банан преди да го изядете – освен обелката, отстранете и всички конци.

Банановата диета има 2 разновидности

- строга – с продължителност 3 дни и
- щадяща – с продължителност 7 дни.

Меню за тридневния вариант

На денонощие трябва да изяждате 3 банана и да изпивате 3 чаши (по 200 мл) обезмаслено мляко. Допуска се тези количества да се разпределят за няколко пъти в продължение на деня – според предпочитанията. Ако имате непоносимост към млякото, заменете го с вода. Може да смесвате банана с млякото/водата и да правите каша.

Меню за седемдневния вариант

Този вариант на банановата диета е по-прост, но не толкова ефективен по отношение на отслабването. На денонощие са разрешени 1,5 кг изчистени банани, разпределени на брой хранения според желанието. За утоляване на жаждата може да се пие зелен чай или вода без ограничение.

Опитът показва, че по тази схема може да се свали по 1 кг всяко денонощие. Ако гладът е твърде остър, се разрешава една супена лъжица овесени ядки, тънко парченце постно варено месо и 3-4 глътки кафе -  но всичко това е само в краен случай! Далеч по-добре е, когато огладнеете, да ядете банани.

Плюсове на банановата диета

Бананите съдържат балансиран комплекс от витамини, вкл. много С и Е, доста В6. От минералите в тях най-много са калцият, желязото и фосфорът.

По време на всяка очистваща диета (каквато е и банановата), от тялото заедно с шлаката се изхвърля и част от полезните вещества. Затова например при оризовата диета се препоръчва допълнителен прием на калий. При банановата такъв възможен дисбаланс следва да се консултира с личния лекар или специалист, който добре познава общото ви състояние.

Както при всички изчистващи диетични планове, първо се изхвърля шлаката от червата. Това е и най-големият плюс на този тип диети. Той води до нормализиране в обмяната на веществата. Ако след приключване на диета, се опазите от тежка и мазна хран, постигнатото сваляне на килограми ще бъде задържано.

Следствие от изчистване на тялото е и подобряване в състоянието на кожата. Приемът на банани е особено полезен и за страдащите от артрит и сърдечно-съдови заболявания.

Съотношението на белтъчините в банановата диета е близко до препоръчителното, което е предпоставка за интензивно изразходване на складираните от организма мазнини. За това допринася и голямото количество въглехидрати в бананите – 4-5 пъти над препоръчителното при нормален режим на хранене.

Като цяло строгият тридневен вариант на банановата диета следва да доведе до отслабване с 3 кг.

Недостатъци на диетата

Тя е противопоказана при хронични заболявания на червата или стомаха ш при непоносимост към този плод. Ако просто не обичате особено банани, шансът да успеете да спазвате изискванията е малък – по-добре изберете друга подобна диета, но с друг плод.

Ако не страдате от някаква болест на стомашно-чревния тракт (вкл. на черния дроб), не става дума за сериозно наднормено тегло (т.е. за затлъстяване), нямате недостатъчно кръвообращение (какъвто е случаят при захарен диабет), може смело да пристъпите към диетата. Но във всички случаи предварителната консултация със специалист е добра идея.

След приключване на диетата не е нужно да си отядете. Проявете сдържаност – иначе всички постигнати резултати ще са били напразни. Най-добре плавно, в продължение на седмица преминете към обичайното си хранене. За да фиксирате постигнатото отслабване, е препоръчително да повтаряте същия избран вариант на банановата диета най-малко веднъж на 50 дни, а още по-добре – веднъж месечно.

Минимално необходимата пауза преди повторение е: при строгия вариант 10 дни, а при по-лекия – 14 дни.  http://www.dieti.info

З дневна диета с Мед която ще ви помогне да стопите 2-3 кг за 3 дни

Полезни комбинации от храни

Кръвни групи и съвместими храни

Лунна диета 2013

Нискокалорична диета с горчица

 


Сходни връзки

Бананова диета | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди