изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:06 EET
ДОБРИЧ СЪБИРА ПАРИ ЗА ПАМЕТНИК НА ПЛАМЕН    
Общество

Протестиращите положиха началото на грамада пред кметството, поискаха понижение на цената на водата и блокираха за около четвърт час пътищата за Варна и Силистра

Протест в Добрич - 10.03.2013Протест в Добрич - 10.03.2013Протест в Добрич - 10.03.2013



От началото на уличните протести днес недоволните, излезли на площада в Добрич, бяха най-малобройни, но като че ли и най-яростни в исканията си. По традиция хората се събраха пред храм "Св. Георги" в 11 часа. Протестът започна с молитва, след което от импровизираната трибуна Драгомил Георгиев обяви, че продължава "битката", имаща за цел да осигури един по-добър живот в родината. Три основни приоритета подчерта Георгиев, които са извлечени от исканията на протестиращите. "Приоритетите са не Шенген и ЕС, а икономиката и повишаването на стандарта на живот на хората. Настояваме за 4 години да има 100 % увеличение на заплати и пенсии, т.е. - всяка година доходите да растат с по 25 на сто. Ако това не се изпълни, министрите трябва да напускат постовете си. Макроикономиката не пълни хладилника, тя е само прах в очите на хората. Настояваме да имаме работа, а не да сме безработни. Искаме стимули за младите хора - работа и достойно заплащане за тях, за да остават тук - в родината си. Настояваме за стимули за младите семейства да раждат и отглеждат децата си в България" - каза Драгомил Георгиев.

След него от трибуната един от координаторите на протестите в Добрич Деньо Паскалев, който е присъствал на проведената в събота национална среща на протестиращите в Габрово, обяви, че в Добрич се създава Обществен съвет, който ще има за цел да бъде "барометър на институциите в града". В национален план координаторите на протестиращите българи са се споразумели и учредили Национална гражданска инициатива за обществен контрол, добави още Паскалев.

Протестиращите добруджанци стартираха инициатива за набиране на средства за транспортиране на камък, от който безплатно Мария Господинова - майстор по художествена обработка на камък, ще извае паметник на Пламен, който ще бъде поставен в градинката срещу общината в града. От импровизираната трибуна бе обявено, че градът подкрепя инициативата за спасяване на БДЖ, като Пепа Ангелова обяви, че паралелно в Добрич започва работа и по местна инициатива за намаляване наполовина цената на водата.

Мъж от множеството се провикна: "Къде са депутатите, които ни представляваха. Да отидем пред техните домове, да излязат навън и да кажат какво са направили през тези 4 години", друг пък се провикна: "Не сме съгласни да сме бедни и болни. Да извоюваме правата си".

С трикольори, множество лозунги и скандирания "Мафия", "И преди, и сега - Левски значи свобода" протестиращите тръгнаха в шествие, което спря пред общината. Там те сведоха глави в едноминутно мълчание в почит на 36-годишния Пламен Горанов, който почина, след като се самозапали пред общината във Варна. По почина на варненци и добруджанци струпаха камъни пред общината. За малко протестът щеше да прерасне в неуправляема стихия, защото множеството започна скандирания с искане оставката на кмета на града. Координатори опитаха да успокоят протестиращите, като обясниха, че идеята на протеста не е свалянето на един кмет, защото идва друг. "Целта на протеста е да изкореним системата от дъно" - провикна се Деньо Паскалев.

С викове "Мафия", "Всеки ден ще е така - до победата" и други, протестното шествие се отправи по основни пътни артерии на града, като ги блокира. Протестиращите затвориха за движение булевардите "Трети март", след което се отправиха по бул. "25 септември" и за около четвърт час блокираха входно-изходните артерии на града за Варна и Силистра. Младежи насядаха на платното, като така спряха движението и скандираха "Заедно сме силни". Протестиращите бяха подкрепени с клаксони от водачи на товарни и леки автомобили, а шофьор на цистерна с газ развя от кабината си трикольора. Добруджанци са твърдо решени да продължат с протестите, докато бъдат чути исканията им. НДТ

 

Протест в Добрич - 10.03.2013Протест в Добрич - 10.03.2013Протест в Добрич - 10.03.2013

Протест в Добрич - 10.03.2013Протест в Добрич - 10.03.2013Протест в Добрич - 10.03.2013

Протест в Добрич - 10.03.2013

 

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ СЪБИРА ПАРИ ЗА ПАМЕТНИК НА ПЛАМЕН | 7 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДОБРИЧ СЪБИРА ПАРИ ЗА ПАМЕТНИК НА ПЛАМЕН
Автор: Anonymous да 2013-03-10 @ 20:47 EET
ЕЕЕЕЕЕ,ТОВА ВЕЧЕ МИ ИДВА В ПОВЕЧЕ, СЛЕД ОНАЯ КУЧКА ПЕЛОВСКА ,СЕГА И ТОЯ БОКЛУК ПАСКАЛЕВ!
ДОБРИЧ СЪБИРА ПАРИ ЗА ПАМЕТНИК НА ПЛАМЕН
Автор: Anonymous да 2013-03-10 @ 20:52 EET
Абе,Деньo малко ли краде при Иван Костов,а пък и митницата вече не е атрактивна?
ДОБРИЧ СЪБИРА ПАРИ ЗА ПАМЕТНИК НА ПЛАМЕН
Автор: Anonymous да 2013-03-11 @ 08:17 EET
Тези хора явно са богати щом не протестират срещу увеличените местни данъци и такси, които са рекордни за България!
ДОБРИЧ СЪБИРА ПАРИ ЗА ПАМЕТНИК НА ПЛАМЕН
Автор: Anonymous да 2013-03-11 @ 09:29 EET

Пламен не се запали за това,да ви увеличат данъците и да хукнете 8000 човека,да са избиете да плащате най скъпите данъци в цяла България, и от останалите градове да ви наричат селяни и животни.Даже много са прави,вижте си кметицата колко дела има срещу нея  по добре спасявайте се .... Добричлии.

ДОБРИЧ СЪБИРА ПАРИ ЗА ПАМЕТНИК НА ПЛАМЕН
Автор: Anonymous да 2013-03-11 @ 10:55 EET
хехехехехе.......Деньо Паскалев до вчера беше от Герб, сега протестира срещу тяхното управление!? Ами преди това колко партии смени......
ДОБРИЧ СЪБИРА ПАРИ ЗА ПАМЕТНИК НА ПЛАМЕН
Автор: Anonymous да 2013-03-12 @ 13:28 EET
Навремето комунистите взели земята на хората така: Напраскали им едни хубави неизпълними наряди и хората, искат, не искат, подарили земята.  И се чудя сега ние този общински съвет, кметица и прочее сволоч, където сме ги избрали, те на кой служат? Стана ли градът ни по-красив? Младите започнаха ли да остават или сме се превърнали в балнеосанаториум за болни политически мозъци?

Народът не иска тока да си плаща, те данъците му удвоиха. Това провокация ли е? Ами мръсотията, бюрокрацията и мародерството, което се шири в околностите. Те намаляха ли? Не. Ами за какво говорим тогава?! Обезкървяват народа, за да могат да го обяздят. Срамота.

ДОБРИЧ СЪБИРА ПАРИ ЗА ПАМЕТНИК НА ПЛАМЕН
Автор: Anonymous да 2013-03-14 @ 11:29 EET


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди