изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:39 EEST
Синът на изгорелия от Раднево: Татко искаше да свърши мизерията    
НовиниОт ВиК го заплашиха със затвор, ако не плати дълга ни от 433 лева

Татко нямаше работа. Това е. Защо никой не попита как живяхме преди, а сега всички говорят за него. Това каза пред bTV Тихомир – един от синовете на самозапалилия се Венцислав Василев от Раднево. Попитан защо според него баща му е направил фаталната крачка, младият мъж отговори: “За да може някой да му обърне внимание. Искал е да намерят работа на него, на децата му. Искал е да свърши мизерията. Идвал е тука, в общината, да намери някаква работа. Обаче нищо не са му дали”, допълни Тихомир.

“Всеки един го прави за нещо, всеки един си има причина да се запали. Не знам да има някой, който да го направи без причина”, каза Асен, другият син на Венцислав.

“Сметките за ток и парно 235 лева. Живеем в гарсониера, отопляваме се с дърва и въглища. Досега обаче никога не сме получавали такава голяма сметка. Не знам дали точно това е била причината за смъртта на татко. Идваха от ВиК-то в Стара Загора и го заплашваха със затвор. Ако не внесе тези 433 лева, щели да го затворят”, допълни младият мъж.

“Нека да не обвиняваме този или онзи. Той сам се е запалил. Доколкото разбрах, само е държал запалката си, а защо го е направил...”, каза Тихомир.

“Ще продължим да живеем, както и преди. С бачкане ще се справим”, каза той. Брат му допълни: “Ще се грижа за майка ми. Изгубихме баща ми, не искам да я изгубим и нея”. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Синът на изгорелия от Раднево: Татко искаше да свърши мизерията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди