изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 21:37 EEST
Кирил Йорданов на лов за "котараци"    
НовиниВарненският кмет в оставка Кирил Йорданов (ГЕРБ) спря строеж в Морската градина, собственост на Александър Сталийски и леля му, съобщиха от пресцентъра на общината. Сталийски е сред най-приближените на премиера в оставка Бойко Борисов и двамата не крият, че са партньори на карти и футбол. От опозицията нарекоха този приятелски кръг \"Котараците\".

Сталийски има наследствена вила в Морската градина и поискал разрешение за ремонт. При проверка от общината обаче било установено, че са положени 3-метрови фундаменти и е излята плоча, което е нарушение на Закона за устройство на територията.

Общинарите решили да връчат акта за нарушението на 26 февруари, но не намерили никого на адреса, затова лепнали бележка на строежа. В момента тече 7-дневният срок за възражения.

Акцията срещу приближения на Борисов е станала в деня, в който депутатът от ГЕРБ Павел Димитров поиска оставката на кмета Йорданов.

От общината обясниха, че чак сега съобщават за нарушението, защото собствениците сега разбрали за акта. Интересен факт е, че изпълнител на ремонта е фирма \"ББК\" ООД, която е собственост на Георги Георгиев и Антон Вилхелм Краус - син на бившия министър на транспорта.

Междувременно кметът на Пловдив Иван Тотев (ГЕРБ) отговори на исканията за оставката му с намаляване на наемите на търговците в т.нар. бяла зона в центъра на града. Той обяви, че няма никакво намерение да подава оставка. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Кирил Йорданов на лов за "котараци" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди