изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:55 EET
5 интересни факта за любовта    
Любопитно Какво е любов? Какво я поражда? Къде се заражда – в сърцето, в главата, в стомаха? Трудно ще намерим отговори на всички въпроси, но поне за няколко вече има и научни факти. Ето за какво става въпрос:

Мъжете се влюбват преди жените

Наблюдавано, а по-късно и научно доказано е явлението, че мъжът пръв се влюбва. Докато на тях са им нужни около 3 срещи с момичето, за да им запърхат пеперуди в стомаха, жените имат нужда от повече време, за да развият по-сериозни чувства. Може би затова често мъжете са и първите, които казват „обичам те“.

Добрата памет е голям плюс

Нещо, което човекът, в когото сте влюбени, намира за много мило и приятно, са малките неща, които запомняте за него. Затова хората, които имат добра памет и обръщат внимание на детайлите, които другия споменава за себе си, са с едни гърди напред.

С личното име сте една стъпка по-близо

Хората рядко влагат нещо повече в имената на другите. Често когато се запознават с някого, в старанието си да кажат своето име правилно, пропускат да чуят чуждото. Обърнете внимание в кои случаи се обръщате по име към някого и с какви емоции е свързано това. Най-често по този начин се осъществява по-голяма близост.

Шоколадът се смята за „любовен наркотик“

Счита се, че мексиканският вожд Монтесума е изпивал по 50 чаши шоколад преди да влезе в харема си от 600 жени. Шоколадът е бил смятан за вид наркотик, който предизвиква романтични чувства. Забележете, че тогава е ставало въпрос за какао без примеси на захар. Ето колко сме облагодетелствани в момента ние!

Любовта е лек

Може много романи и стихотворения да са изписани във връзка със силата на любовта, нейната фаталност, нейната мощ... Оказва се, че тя не предизвиква само бурни емоции. Любовта успокоява тялото физически и психически и увеличава растежа на нервни окончания. По този начин се „лекува“ нервната система и се подобрява паметта.

http://www.az-jenata.com

 


Сходни връзки

5 интересни факта за любовта | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди