изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:07 EEST
Прокуратурата повдигна обвинения на министъра от кабинта на Бойко Борисов /ГЕРБ/ Мирослав Найденов    
Ред и сигурност Специализираното звено за противодействие на злоупотребите със средства на Европейския съюз към Софийската градска прокуратура привлече като обвиняем по три текста от Наказателния кодекс бившия министър на земеделието и храните Мирослав Найденов, съобщиха от държавното обвинение. Досъдебното производство № 29-П/2009 г., по което той е обвинен, е образувано на 9 ноември 2009 г. срещу неизвестен извършител.

Преди седмица от левицата отправиха публично въпроси към главния прокурор дали Найденов е разследван за търговия с влияние, оказване на натиск по обществена поръчка и подкуп. Тогава от СГП обявиха, че няма образувано досъдебно производство срещу него, но уточниха, че следственото дело от 2009 г. срещу неивестен извържител се води по факти, идентични с изнесените от БСП.

Сега от държавното обвинение съобщават, че бившият земеделски министър е обвинен за това, че през октомври 2010 г. е обещал подкуп в размер на 200 000 лв. на изпълнителния директор на Държавен фонд \"Земеделие\" Светослав Симеонов, за да извърши действие по служба, а именно да подпише платежните нареждания за възстановяване на ДДС на търговските дружества \"В.Д.В. 007\" ЕООД и \"Мелком\" ООД по \"Програма за разпределение на храни от интервенционни запаси за социално слаби лица по плана за 2010 г.\".
 Освен това, според прокуратурата, на 2 ноември 2010 г. Найденов е принудил Симеонов да извърши нещо, противно на волята му – да подпише предварително изготвен сигнал до Малена Филипова – завеждащ отдел \"Инспекторат\" на Върховната касационна прокуратура, за упражняван върху него систематичен натиск и заплахи от страна на бившия изпълнителен директор на фонд \"Земеделие\" Калина Илиева, и от страна на Красимир Тренчев – прокурор от Софийска градска прокуратура, като така е злоупотребил с властта си в качеството си на министър.

През март 2010 г. Найденов е използвал своето служебно положение, за да набави за Йосиф Новосад (управител и собственик на \"ЧЕХ – Йосиф Новосад\" ООД) противозаконна облага, а именно за спечелването на обществена поръчка за доставка на хранителни продукти за разпределение на лица в неравностойно положение по обособени позиции.

На обвиняемия е наложена мярка за неотклонение \"парична гаранция\" в размер на 10 000 лева, уточниха от държавното обвинение.

В събота самият Мирослав Найденов коментира, че на всеки министър, който и да е той, могат \"да му се намерят неща, които да го вкарат в затвора\". Постановката може да е такава, че да отидеш, лаконичен бе бившият министър.  http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Прокуратурата повдигна обвинения на министъра от кабинта на Бойко Борисов /ГЕРБ/ Мирослав Найденов | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Прокуратурата повдигна обвинения на министъра от кабинта на Бойко Борисов /ГЕРБ/ Мирослав Найденов
Автор: Anonymous да 2013-03-26 @ 19:57 EET
Хайде бе Еринозов,кажи за фалшивия боб,или ти  нищо не знаеш?
Прокуратурата повдигна обвинения на министъра от кабинта на Бойко Борисов /ГЕРБ/ Мирослав Найденов
Автор: Anonymous да 2013-03-26 @ 23:30 EET
БОЙКО,ПРЕДУПРЕДИХ ТЕ ДА ГО МАХНЕШ ТОЗИ МАЗНИЯ КОРУМПИРАН МИРО НАЛИ?ТИ КАКВО МИ КАЗА ТОЙ ЩЕ НАПРАВИ САЛАМ ОТ МЕСО И СИРЕНЕ ОТ МЛЯКО.СЕГА ЗАРАДИ НЕГО И ЦЕЦО ШЕСТАКА ЩЕ СЪРБАМЕ СУПАТА НА ИЗБОРИТЕ.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди