изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:13 EEST
ФБР постави точка на делото за най-известното НЛО в човешката история (обновена+фото+видео)    
Любопитно

Официални представители на ФБР за пръв път коментираха подробности около съдържанието на "Отчета на Хотел", който се смята от мнозина за едно от основните доказателства за съществуването на извънземни същества.Припомняме, че основната част от документа представлява т.нар. Розуелски инцидент.



В изявление по този повод, представители на ведомството признават автентичността на доклада, но отбелязват, че той не е в състояние да докаже категорично съществуването на НЛО. "В документът просто се описва изобретение на местен жител, който по-късно е дори осъден за измама", посочват специалистите.

По данните с които разполага министерството, през 1950 г. информацията за извънземни се е проверявала цели четири месеца. След като "обектът" се оказал приумица на местен жител, интереса на ФБР към темата се изчерпва.

"Докладът Хотел" се появи в публичното пространство за пръв път през 2011 г. Той е известен с името на своя автор - някогашният служител на спецслужбата Джон Хотел. В него се споменава и за падането на три НЛО-та в щата Ню Мексико, което станало през 1947 г.

Според събраните доказателства, ставало дума за три "кръгли" НЛО-та, чийто диаметър е приблизително 15 м. Екипажът на всеки един от тях се състоял от трима хуманоиди, чиято височина не надвишавала 1 м. Извънземните били облечени в тънък метален плат.

Разследването тогава установява, че въпросните летящи обекти са били "свалени" на земната повърхност вероятно от излъчване на мощен радар, монтиран наблизо.

***

На 1 юли 1947 година. Ричард Ренкен, летец ветеран, каскадьор наблюдавал полета на кръгли обекти, летящи със скорост 50 мили в час, подредени във формата на буквата V. Същото видяла и някаква жена от същия град. След това, вечерта в сряда на 02 юли 1947 година, около 21.50 часа г-н и г-жа Денуам видели ярко светещ овален летящ обект, оставящ след себе си червена светлина и летящ, на северозапад от Розуел - щат Ню Мексико.

Фермерът Уйлям Мак Брейзъл чул точно по същото време мощен взрив. На следващия ден - четвъртък, 3 юли, той заедно със седемгодишния Тимъти Проктър - син на съседи, забелязали на пасището във фермата "леки метални парчета", които били разпръснати безразборно върху не малка площ. Оказало се, че обектът, видян от семейство Денуам, е катастрофирал в ранчото на фермера Брейзъл, след като преди това експлоадирал във въздуха през нощта на 2 юли 1947 година поради лоши метеорологични условия и магнитни бури.

След като взел няколко парчета, за да ги покаже на съседите си, в неделя на 6 юли 1947 г. Брейзъл отнесъл странните парчета в градчето Розуел, отстоящо на около 130 км от фермата му и ги показал на шерифа Джордж Уилкокс, който направо се изумил от това, което видял.

Парчетата не се подлагали на никакви деформации дори при удар с чук, а освен това, по някои от тях имало странни йероглифи.

От своя страна Уилкокс веднага се свързал с командващия елитната база на американските ВВС полковник Бланчалд, където по това време били разположени стратегическите бомбардировачи "В - 29", можещи да носят ядрено оръжие.

Бланчард, след като внимателно разгледал парчетата, веднага назначил специална група от офицери начело с майор Джес Марсъл - шеф на разузнавателния отдел към базата и капитан Шеридън Кавит от контраразузнаването.

На 7 юли сутринта фермерът Брейзъл отвел групата в своето имение, където намерили още метални отломки, а на около две мили от мястото бил намерен и корабът, частично забил се в земята, около който разпръснати лежали четирите мъртви тела на екипажа за които по-късно е направено предположението, че са се катапултирали само миг преди катастрофата.

Гледката била покъртителна. Телата на пилотите били облечени в еластични сребристи комбинезони и изглеждали ужасно, защото не приличали на хора. Те заедно с останките на кораба били натоварени на два камиона и откарани в базата още същата вечер.

Същата сутрин полковникът разпоредил да се публикува следното съобщение: "... Многобройните слухове за летящите дискове вчера станаха реалност: разузнавателната служба на 509-а група бомбардировачи към 8-а въздушна армия от базата в Розуел успя да се сдобие с един диск благодарение на сътрудничеството на местен фермер и шерифа на окръг Чавес. Летящият обект се е приземил върху територията на едно ранчо близо до Розуел миналата седмица. Тъй като не разполагал с телефон, фермерът е съхранил диска, докато се свърже с шерифа, който на свой ред е информирал майор Джес Ей Марсъл от разузнавателната служба към 509-а група бомбардировачи. Веднага са били предприети съответните мерки и дискът бил прибран от фермата. След инспекция във въздушната база в Розуел, той бил предаден впоследствие от майор Марсъл на висшестоящите власти..."

http://www.cross.bg/

 


Сходни връзки

ФБР постави точка на делото за най-известното НЛО в човешката история (обновена+фото+видео) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди