изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:59 EET
Тридневна плодова детокс диета    
Здраве Най-забележимите ползи от детоксикацията са физически. Тъй като токсините се съхраняват в основните органи, детоксикацията ще помогне на тези райони най-много. Органите, които са засегнати, като черния дроб и стомаха, ще започнат да работят по-ефективно. След като детоксикацията завърши, може да се чувствате „по-леки“ и да имате повече енергия. Освен това, при детоксикацията се изчистват свободните радикали, от което имунната ви система ще бъде по-силна и ще има по-малък риск от ракови заболявания.


 
Ползите от детоксикацията :

Подобрява имунната функция

 Отстранява свободните радикали и премахва токсините
 Засилва борбата на организма срещу раковите клетки и предпазва здравите клетки в тялото ни
 Почиства лигавицата, задръстванията, ферментацията и възпаленията в нашия храносмилателен тракт
 Пречиства кръвта
 Води до по-малко алергични реакции
 Подобрява здравословното състояние като цяло, нещо което особено ясно си личи по блестящата коса и нежната кожа.
 
Психични ползи от детоксикацията
 
Токсините и свободните радикали, които се натрупват в организма също могат да повлияят функциите на мозъка. Преди детоксикация, може да имате проблеми със съня, хронична умора и проблеми с концентрацията си. След като преминете през процеса на детоксикация, много от тези проблеми постепенно ще изчезнат. Вие ще бъдете в състояние да спите по-добре и да се концентрирате повече.
 
Промени в начина на живот
 
Може да донесе ползи, за които повечето хора не си дават сметка. Чрез детоксикацията на тялото, вие ще започнете да се чувствате по-добре физически и психически. Това чувство може да доведе до промяна в начина ви на живот и премахване на вредните храни и навици. Отказване от тютюнопушене, по-качествено хранене и повече физически упражнения са действия, които помагат за защита на тялото. След като сте на детоксикация, това е идеалният момент да започнете здравословните начинания.
 
Обновете живота си, като намалите значително захар, сол, въглехидрати с висок гликемичен индекс, алкохол, вредни храни, никотин и др.
Многобройните предимства дават мощен тласък на жизнеността на цялото тяло. Подготвят го за по-нататъшно прочистване от отпадъците, натрупани още от детството ни, което е довело до напълняване, възпаления и други вреди.
 
След като тялото ни не е заето с всички тези очистващи процеси, то може да се съсредоточи усилията ни върху по-важни неща, като превенция на рак и хронични дегенеративни заболявания, възстановяване на нашето здраве и възстановяване на щетите, нанесени на тялото ни.
 
Тридневна плодова детокс диета

Тридневна плодова детокс диета е създадена от Джей Роб, клиничен диетолог.
Тя е предназначена да помогне за премахване на токсините от тялото, отслабване и повишаване на енергийните нива. Тридневната диета се състои от консумация на плодове, зеленчуци, пиле, протеинови напитки и вода.
 
Ден 1
Първият ден от диетата изисква консумация на суроватъчен протеин , който се пие на всеки два часа, като се започне в 8 часа сутринта и продължава до 18:00 в 18:00, вечерята се състои от салата с 4 чаши сурови зеленчуци, 150г. крехко домашно пилешко и 1 супена лъжица зехтин. Допълнителни хранения не са разрешени.
 
Ден 2 и 3
През тези дни от детоксикиращата диета, плодове се консумират всеки два часа от 8 ч. до 18:00ч. Трябва да се консумират две чаши пъпеш в 8 часа сутринта, две чаши ягоди в 10 часа, един среден банан в 12:00, две средни ябълки в 14:00 и едно голямо манго в 16:00ч. В 18:00ч-3 до 6 чаши сурова зеленчукова салата се консумират заедно с половин авокадо и протеинова напитка.
 
Позволени зеленчуци, плодове и протеини
 Според Джей Роб, зеленчуците, които може да се използват за салата на вечеря изключват зеленчуци, които съдържат скорбяла. Диетата препоръчва използването на пресни и органични зеленчуци за най-добри резултати и за да получите най-високо съдържание на ензими и минерално съдържание, Джей Роб препоръчва да се консумират пресни органични плодове. Спазващите диета също са съветване да избягват замразени, сушени и консервирани плодове. Протеинът на прах, трябва да бъде без допълнителни съставки от рода на ароматизатори, а пилешкото трябва да бъде постно и по възможност органично.
 
Какво трябва да се избягва?
Според инструкциите на тридневната плодова детокс диета, трябва да се избягват всички ароматизирани напитки, кафе и чай. Разрешено само чиста бутилирана вода. Задължително е потреблението на най-малко 12 чаши вода дневно. Указанията в диетата са, да се въздържате от физически упражнения по време на тридневната детоксикация . Въпреки това, Джей Роб съветва за 20 минути ходене пеша, което е приемливо. Създателят на диетата твърди, че когато се упражнявате по време на детоксикация, можете да загубите по-малко тегло, отколкото тези, които не го правят.
 
Заключение
 Детокс диетите не са научно доказани и може да имат вредни странични ефекти, така че е добре да се консултирате с лекаря си преди да изберете да започнете диета. Хората трябва да се стремят да консумират здравословна храна, като зеленчуци, фибри, плодове и обилно да приемат вода ежедневно. Бъбреците и черния дроб са предназначени за естествено премахване на токсините от тялото. Създаването на здравословни навици може да помогне на органите да функционират на оптимални нива без необходимостта от детоксикация.

http://www.zajenata.bg

ВСИЧКИ ДИЕТИ НА ЕДНО МЯСТО
 

 


Сходни връзки

Тридневна плодова детокс диета | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди