изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:29 EET
Любопитни факти за бременността, които лекарите не казват    
Любопитно

Бременността и раждането са два неразривно свързани процеса, през които всяка жена трябва да премине поне един път в живота си. Какви ли не легенди и митове се носят за тях. Всяка изживяла ги жена е склонна да разказва своите преживявания, но имайте предвид, че при всеки е индивидуално. Не вярвайте на всичко, което ще чуете, защото при вас може нещата да се случат по-различно. Ето какво може да ви изненада най-много при бременността и раждането:



По някое време всеки ще започне да ви дразни

Неизбежно е, хаосът от бушуващи хормони ще ви държи в различни настроения и в един момент ще ви дразни и съпругът ви, и майка ви, баща ви, загрижените приятели, домашният любимец, прекалено любезната продавачка в магазина и т. н. Примирете се с това усещане и бъдете спокойна, че ако раздразнителността не е обичайна черта на характера ви, след раждането ще изчезне.

Вашият план за раждането е безсмислен

Всички книги, които изчитате за раждането, за успокояването и опита да се контролира болката, не са съвсем безполезни, но със сигурност раждането няма да протече така, както си го представяте. Може да е по-лесно, отколкото си мислите, но е невъзможно да направите план на протичането му и той да се изпълни на 100%. Разминавания и различия винаги има.

Бъдете мили с лекаря и сестрите

По време на бременността честите консултации с гинеколога ви са идеален шанс да се подмажете леко за предстоящото раждане. И дори не толкова на лекаря, който ще ви изражда, но на сестрите, защото те са с вас през цялото време. А докторът ще ви изроди, поздрави и излезе от стаята. Кой ще остане при вас? Сестрите. Няма лошо в това от време на време да им занесете сладки или бонбони и сок, едва ли толкова ще наруши бюджета ви. Но пък те ще ви запомнят с добро чувство, което е много важно.

Срамът остава на вратата

Ако доскоро ви беше срам от голотата ви, то влезете ли в родилния дом, всеки срам остава на вратата. Голото ви тяло ще бъде видяно от толкова много хора, а на вас дори няма да ви пука. Това е много полезно изживяване, между другото, защото в една малка степен ви оперира от чувство за срам. И е прекрасно, защото трябва да обичате себе си и тялото си.

Когато раждането започне...

Имате често контракции и си мислите, че всеки момент бебето ще излезе от утробата ви, но... грешите. Понякога контракциите могат да продължат с часове, а разкритието ви пак да е малко. В такъв момент е важно до вас да е или любимият ви, или близък човек, дула, която да ви помогне да преживеете болката, без да се паникьосате.

И когато всичко свърши

Веднъж взели новороденото си бебенце в ръце, вие ще се почувствате като майката природа – голяма, велика, всемогъща. За вашето дете можете да преплувате океани, да прелетите над целия свят, само и само то да е добре. Помнете това чувство, защото е прекрасно, но не трае дълго. Скоро след него настъпва онзи родителски страх, който едва ли някога изчезва. И той е полезен, защото ви държи нащрек, в кондиция във всеки един момент. Насладете се на цялата палитра от родителски емоции, които ще изпитате. Те са най-красивата част от майчинството.

http://www.az-jenata.com/

Коремът на бременна жена се превърна в \"лице\" /СНИМКИ/

\"Шивач на девственици\" избяга в Гърция

4 въпроса, които ядосват бременните жени

Забранените закони за жени

Бременна роди петзнаци, заченати по естествен път

Мъж е бременен заедно с жена си

Най-новата мода сред гърлите

Бременна мексиканка очаква 9 деца

104 пъти секс, за да стане бебе

Фризьорка роди 3 часа след като разбрала, че е бременна

250-килограмовата бременна рускиня роди здраво момченце

Порнолегенда роди близнаци

Американка роди без да знае, че е бременна

Мароканка роди мумия след 46 години бременност (18+)

Полуголи манекенки ”забременяват” на Прет-а-порте

Джордан и Джей Ло официално признаха, че са бременни

 


Сходни връзки

Любопитни факти за бременността, които лекарите не казват | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди