изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:09 EET
Отвличането на Лара не било свързано с делата срещу баща й Брендо    
Новини

За прокуратурата водещата версия за отвличането на Лара Банева по-скоро не е свързана с делото срещу баща й Евелин, каза зам.-главният прокурор Ася Петрова, цитирана от БТА. 10-годишната Лара е психически и физически добре, съобщи майка й. Момичето беше върнато живо и здраво снощи от похитителите си и все още не е дало показания. То беше държано в плен 47 дни.



Разпитът на Евелин Банев, направен от български прокурор в Италия, не е помогнал на разследването, тъй като бащата не е дал конкретни показания. Без коментар прокуратурата остави въпросите дали за свободата на Лара са платени 500 000 евро, какви доказателства има, както и дали за разследването са използвани станалите известни покрай скандала с подслушването ванове на МВР.

Дали предаването на пари е било контролирано и дали действията на семейството също са били координирани, Ася Петрова също не коментира.

Имаме очаквания за разкриване на извършители, каза още зам.-главният прокурор.

По неофициална информация на БНТ похитителите са контактували с близките на момичето чрез SMS-и. Първоначално те поискали няколко милиона евро откуп, но в крайна сметка сумата била намалена. Антимафиоти постоянно контролирали преговорите между близките на Лара и похитителите. По този начин в МВР събрали много информация за бандата, но не предприели действия, за да не пострада момичето, допълва националната телевизия.

Изявлението на майката

Майката на Лара Банева - Моника Добринова изпрати до БТА свое изявление, в което благодари на прокуратурата и полицията:

"Тази нощ отново прегърнах Лара! Благодаря на всички, които бяха до мен в най-тежкото изпитание за една майка. Признателна съм на служителите на МВР и на прокуратурата за положените усилия в тези трудни за Лара и мен нощи! Това е единственото ми изявление и много моля да бъда разбрана правилно от всички, които търсят повече информация. Задължена съм на хората, които се вълнуваха от съдбата на моето семейство и на тези, които помогнаха много за връщането на детето ми. Но сега за нас, най-вече за Лара, е важно едно - да бъдем спокойни и да се помъчим да забравим преживяното. Разчитам на разбирането и подкрепата ви!"
Тя допълни, че все още не е имала възможността да разговаря с бащата на Лара. "Предполагам, че той вече е уведомен", заяви майката и поиска малко време, за да се погрижи за детето си.
Делата срещу Евелин Банев – Брендо
Банев бе разпитан в затвора в Милано във връзка с отвличането на дъщеря му. Той е подсъдим в Италия по делото срещу международна група за наркотрафик "Кокаинови крале" за трафик на близо 40 тона кокаин.

През февруари беше издадена нова европейска заповед за арест на Брендо, от съд в Букурещ, за създаване на организирана престъпна група за наркотични и психотропни вещества (кокаин). Наркотиците са били трафикирани от Латинска Америка през пристанището на гр. Констанца за Румъния, Испания, Италия, Гърция и други дестинации.

В средата на февруари Софийски градски съд осъди Евелин Банев на 7 години и половина затвор. Той е подсъдим по две обвинения – за организирана престъпна група и за пране на пари. За първото съдът му наложи наказание от 6 години затвор, а за второто 7 и половина. Така общото наказание е най-тежкото от седем и половина години затвор. Съдът реши да бъдат отнети в полза на държавата и над 21 млн. лева, колкото е и сумата, за която той е подсъдим за пране на пари. Присъдата се обжалва. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Отвличането на Лара не било свързано с делата срещу баща й Брендо | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди