изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:53 EEST
СВИДЕТЕЛСКИ РАЗКАЗИ ЗА НЛО НАД КВАРТАЛ „БАЛИК”    
ЛюбопитноОгромно огнено кълбо е прелетяло над кв.Балик в гр.Добрич на 11.04.2013 г. вечерта. Това бе потвърдено лично от две свидетелки на наблюдаваното пред изследователите от клуб “Търсачи на алтернативни форми на живот” като част от Мрежата на Обединените Български Уфолози, съобщава сайтът ufo.bg.

 

 Още след първата информация за наблюдаваното НЛО от жители на кв. „Балик” добричките уфолози са се свързали с очевидките. Една от тях живее в блок 6 в в квартала и е разказала, че около 21,20 ч. е излязла на терасата за да пуши цигара. Направило й впечатление, че някакъв източник излъчва силна светлина над отсрещния блок №1.  Поглеждайки нагоре, видяла огромна движеща се огнена топка, от която сякаш искрят пламъчета. НЛО се движело бавно в посока север – юг. Свидетелката разказала: „Кълбото сякаш се въртеше. То беше огнено червено, и беше толкова ярко че не може да определи дали не се преливаха и други цветове, а от него излизаха и малки пламъчета. Движеше се доста бавно и определено не ми беше познат летателен апарат.” Тъй като кълбото продължило да се движи бавно поне няколко минути, свидетелката извикала мъжа си, за да го види и той. Мъжът грабнал мобилния си телефон и изскочил навън, за да го заснеме, тъй като НЛО се отдалечавало в южна посока. Успял да заснеме само секунди от полета на огненото кълбо с телефона си. Друга свидетелка също разказала за видяното. Тя живее в същия блок и малко след 21,20 ч. се прибирала към дома си, заедно с дъщеря си и съседско момиче – съответно на 12 и 8 г. Докато жената се опитвала да намери ключовете за входа, дъщеря й казала, че забелязва някаква странна светлина над отсрещния блок. Първоначално жената мислела, че е прожектор, но когато се обърнала, с изненада видяла голямо огнено кълбо, което летяло бавно в южна посока. Не може да определи нито големината му, нито височината на полета. Направило й впечатление, че обектът е много голям и излъчва ярка червена светлина, както и, че сякаш се върти около оста си. За няколко минутки кълбото се отдалечило в посока юг и се виждало над близкия хранителен магазин.

Подобни обекти не за първи път са забелязвани над Добрич. От клуб “Търсачи на алтернативни форми на живот” напомнят, че за наблюдение на огнена сфера на 11.06.1990 г. разказват семейство Александрови, живеещи в централната част на града. Между 21:10 и 21:20 ч. са видели червено НЛО в източна посока, над кв.”Христо Ботев”. Обектът пулсирал и висял за известно време, но после според очевидците изведнъж угаснал както духването на свещ.

Друг подобен случай е наблюдаван през юни 1994 г. В периода между 23:00 и 0:00 ч. майка и син, живеещи в жк ”Дружба 1” са наблюдавали огромно червено кълбо в източна посока в продължение на около 30 мин. НЛО висяло неподвижно във въздуха и изведнъж “изгаснало” като крушка.

Общото между тези случаи е, че обектите са големи огнени кълба и че изчезват изведнъж. В никакъв случай не може да се оприличи с познати летателни апарати или че става дума за заблуждение, счита председателят на клуб „Алтернативни форми на живот” инж. Веселин Боянов. НДТ/www.ufo.bg

 


Сходни връзки

СВИДЕТЕЛСКИ РАЗКАЗИ ЗА НЛО НАД КВАРТАЛ „БАЛИК” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди