изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:00 EEST
НАЦИЯТА ГОРИ - ПОЧИНА САМОЗАПАЛИЛИЯТ СЕ МЪЖ ОТ СМОЛЯН    
Общество

Заради несъвместими с живота травми в ранния следобед днес почина пациентът от Смолян с 85% изгаряния, който се самозапали на 1 май, предаде БГНЕС.



Това съобщиха от Клиниката по изгаряне, пластична и възстановителна хирургия на УМБАЛ "Свети Георги" – Пловдив, където пострадалият бе транспортиран по спешност още в деня на инцидента. По време на целия си болничен престой 47-годишният мъж остана в критично състояние и на апаратна вентилация.

Припомняме, че Венцислав Козарев се самозапали на 1 май. Мъжът е казал на жена си, че ще се самозапали, имали си лични проблеми. След това публично се самозапалил.

Общо шестима се самозапалиха през последните месеци. Последният от тях бе 52-годишният Димитър Димитров, който се запали на 13 март пред президентството. Той беше с 25% изгаряния на цялата глава, шията, гърдите и пръстите на двете ръце и с опасност за живота приет в "Пирогов", няколко дни по – късно бе изписан от там. Мъжът има ковачница в с. Крайници, Дупнишко. Около мястото, където се е запалил с бензин имаше разхвърляни визитни картички. Служители на НСО са го видели и са го угасили.

Преди него общо петима души се самозапалиха в рамките на един месец. Четирима от тях починаха. Първият случай на самозапалил се в страната след бунтовете бе на 18 февруари на 26-годишния Траян Маречков в центъра на Велико Търново, за съжаление той почина. Вторият беше 36-годишният Пламен Горанов от Варна, който се самозапали пред Община Варна в знак на протест срещу управлението на ГЕРБ, техният кмет Кирил Йорданов и групировката ТИМ. Състоянието на Пламен беше много тежко, той бе поставен в медикаментозна кома и лекарите се бориха за живота му. Във Варна и страната организираха десетки акции за кръводаряване, за да се помогне на Пламен. Той почина на националния ни празник - 3 март около 20 часа от полиорганна недостатъчност.

53-годишният Венцислав Асенов Василев се самозапали в сградата на община Раднево на 26 февруари. Когато влязъл в сградата на общината мъжът се обърнал към служителката на пропуска и казал: "Искаш ли да се запаля", след което лумнал в пламъци. Общинари смятат, че се е полял с бензин точно преди да влезе в сградата. Охранител на общината скочил да гаси мъжа, но пламъците бързо го обхванали. Разнесъл се силен дим в коридорите на общината. Веднага пристигнала и линейка, но Венцислав вече имал тежки изгаряния. На 10 март Венцислав Василев почина от тежките изгаряния.

На 22 март почина самозапалилият се на стадиона в силистренското село Ситово 40-годишен Тодор Йовчев. Мъжът почина от полиорганна недостатъчност във Военноморската болница във Варна. Най-вероятните причини за отчаяната постъпка на Тодор Йовчев са безработицата, бедността и семейни проблеми. Закаран беше във Военна болница във Варна с 95% изгаряния. По информация на директора на болницата д-р Даниела Костадинова при приемането в болница мъжът е бил контактен. Пред лекарите е разказал, че е посегнал на живота си от отчаяние. Повтарял е "Писна ми, няма хляб, вече не се издържа". http://society.actualno.com

 


Сходни връзки

НАЦИЯТА ГОРИ - ПОЧИНА САМОЗАПАЛИЛИЯТ СЕ МЪЖ ОТ СМОЛЯН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди