изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:26 EET
3 ЗЛАТНИ И 1 БРОНЗОВ МЕДАЛ НА ГИМАСТИЧКИТЕ НА ЙОВКА НЯГОЛОВА    
Спорт На завършилия шести международен турнир “Приятели на Бургас”, гимнастичките на СХКГ Миг-Гергана90 с президент и старши треньор Йовка Няголова, завоюваха три златни и един бронзов медал.


Два златни на бухалки и лента на Магдалена Николаева, бронз на топка на Благовестина Станимирова - и двете възпитанички на спортно училище “Г. С. Раковски” (Добрич) и златен медал за Полина Велкова на обръч от училище “Стефан Караджа”.
Г-жа Няголова, която е и съдия, категория Елит бе поканена да съдийства на този голям престижен турнир с участието на над 100 гимнастички във всички възрасти и с участието на националните ни състезателки в категория А.

“Много съм доволна от представянето на нашите гимнастички, за които усилено се говори в последно време в нашите среди, че имат голям напредък, много перспективни и атрактивни. Явно и спортното училище оказва положително въздействие с условията, които предоставя за тяхното развитие.

Сред моите възпитанички особено се откроява Магдалена Кирилова, за която получихме предложения за трансфер от 11 елитни клуба в страната. Надявам се в най-скоро време да влезе в олимпийското звено на България. Много е харесвана от всички специалисти и от президентката на БФХГ Илиана Раева. Бухалките, които й подари Раева за класацията й в Спортното училище се оказаха златни. Макар и все още девойка младша възраст тя владее техниката с бухалки и лента, които се играят от старшата възраст в България.

Малката Поли, която бе обявена за най-перспективна състезателка на Добрич за 2012 г. И също получи японски уреди от Раева, показа, че е голям боец, изключителен състезател и направи много голямо впечатление на турнира, всички съдии отчетоха, че това дете го чака голямо бъдеще в гимнастиката.

Благовестина е много перспективна и в момента я подготвяме за следващия тест за подбор за националния отбор при девойките младша възраст.

Необходими са им повече участия в състезания, за да добият опит и ще се радваме, ако имаме спонсори които им помогнат за да ги съхраним и развием  да носят славата на Добрич. Искрено се надявам, че Община Добрич, Майчина грижа, Ротари клуб, че ще откликнат на молбата ни за финансово подпомагане и ще зарадват децата за 1 юни”, заяви Йовка Няголова.


Тяпосочи, че на състезателките на клуба им предстоят международни участия – 31 май-2 юни в София, международните турнири Цветята на България и Академик, а след това участия в държавните първенства.

Предстои ни и прием за Спортно училище на 25-25.6.2013г. по художествена гимнастика и подбор на деца от 5-15 години, които желаят да се подготвят при мен. Очаквам бъдещите шампионки на тел. 0897 81 68 05”, добави още Няголова.

Станете ни приятел във Facebook
Станете ни приятел
във Facebook

 


Сходни връзки

3 ЗЛАТНИ И 1 БРОНЗОВ МЕДАЛ НА ГИМАСТИЧКИТЕ НА ЙОВКА НЯГОЛОВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди