изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:05 EET
Полезните храни за женското здраве    
ЗдравеХраната, когато е внимателно подбрана, може да бъде наш приятел, особено когато става въпрос за женското здраве и спазването на диети. Има храни, които не само се грижат за тънката ни талия, но и хидратират кожата ни, могат да намалят риска от рак на гърдата и болестта на Алцхаймер.

Запишете си тези храни и ги консумирайте всекидневно. Те ще бъдат част от вашето здравословно меню.

  • Цвекло

Tози зеленчук е богат на вещества, които са полезни за здравето на очите. Антиоксидант е, помага да се предотвратят различни видове рак, болестта на Алцхаймер, различни болести на сърцето.

  • Кресон

Според изследване, консумирането на кресон намалява риска от рак като цяло. Добър източник е на витамини С, В1, В6, К и Е желязо, калций, магнезий. Има анти-стареещ ефект.

  • Кисело мляко

Доставя необходимите количества полезни бактерии, протеин, калций, калий, витамин В12 и други ключови витамини и минерали. Стимулира имунната система и помага да се поддържа добра фигура.

  • Къпини

Къпините са мощен антиоксидант. Богати са на фенолни киселини, което ги прави мощен защитник срещу рак и сърдечносъдови заболявания. Съдържат много фибри, което благоприятства дейността на храносмилателната система.

  • Бадеми

Препоръчват се в много диети. Те са полезен източник на протеини, витамин Е, фибри. Бадемите имат също анти-стареещ ефект, понижават нивата на лошия холестерол и намаляват риска от диабет.

  • Червен грейпфрут

Подобрява състоянието на кожата, помага за изгарянето на калории, намалява риска от рак и укрепва имунната система.

  • Леща

Богат източник е на протеини, фибри, фолиева киселина, манган и желязо. Предотвратява появата на анемия, стабилизира нивата на кръвната захар при хора, страдащи от диабет.

http://www.az-jenata.bg

 


Сходни връзки

Полезните храни за женското здраве | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди