изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:52 EEST
ЕКСТРАДИРАМЕ ИЗДИРВАН ЗА БЛУДСТВО С МАЛОЛЕТНИ ШВЕЙЦАРЕЦ    
Ред и сигурностНезабавна екстрадиция на 46-годишния Мартин Дикенман от гр. Люцерн, Швейцария, допусна Окръжният съд в Добрич. Магистратите разпоредиха предаването му на властите там за изтърпяване на присъда, която му е наложена за сексуални действия, включително и с малолетни. Съдът е разпоредил още до предаването му на швейцарските власти чужденецът да остане в ареста.

 Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване. След вземането му, то трябваше да бъде изпратено на Министъра на правосъдието, който да уведоми швейцарските власти. Решението ще бъде предадено за изпълнение на Върховна касационна прокуратура.

От пресцентъра на съда напомниха, че Дикенман бе задържан под стража на 22 април тази година във връзка със заповед за арест, която е издадена на 12 април от федералната служба „Правосъдие” в швейцарския град Берн. Впоследствие в съда в Добрич са получени молба за екстрадицията му, придружена с присъда на съда на град Люцерн, както и решение за потвърждаването й от Върховния съд на кантон Люцерн.

Швейцарският гражданин е издирван за излежаване на присъда от три години и половина за „блудство и други сексуални действия, както и за липса на грижи за малолетни деца”. Те са били многократно извършени в периода октомври 1992 г. – ноември 2010 г. Присъдата е потвърдена от Върховния съд на кантона Люцерн на 20.12.2012 г.

Пред съда в Добрич Дикенман е заявил, че желае да бъде предаден на швейцарските власти и след изтърпяване на наказанието да се върне по легален начин възможно най-бързо при семейството си в България. Предвид даденото от Дикенман доброволно съгласие за екстрадицията му, представените от швейцарските власти искане за екстрадиция и две съдебни решения, съдът е допуснал предаването му на властите в Швейцария. НДТ

 


Сходни връзки

ЕКСТРАДИРАМЕ ИЗДИРВАН ЗА БЛУДСТВО С МАЛОЛЕТНИ ШВЕЙЦАРЕЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди