изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:56 EET
Абитуриентката Стефка удавена жива от ревнивеца    
НовиниКрасивата 18-годишна абитуриентка Стефка Маджарова е бутната в напоителен канал край село Йоаким Груево жива от убиеца си. Изгарял го силна ревност, защото вярвал, че любимата му има нов приятел. В сряда вечерта младежът я взел с колата си от къщата на баща й в селото и отишли на разходка. Скарали се, а краят на кавгата се оказал фатален за девойката. Тялото й било открито на следващия ден по обяд в коритото на река Въча.

Първоначално се смятало, че Стефка се е самоубила. Никой от близките й обаче не повярвал на тази версия. Нямало данни момичето да е било неуравновесено и непредвидимо. Точно обратното, казват хора от село Йоаким Груево. Според тях Стефка била отлична ученичка, много красиво и лъчезарно дете, което на мравката път правело. „Прекрасна беше и не можем да повярваме, че я няма. Не само красива, но и много умна, добре възпитана и с планове за бъдещето. Абсурдно е да се е самоубила. Дано убиецът й изгние в затвора говореха вчера съседи в селото, пише \"Монитор\".

Според думите им бащата на Стефка – Никола и майката Таня купили къщата в началото на Йоаким Груево преди около 4 години. Сградата била на бившия кмет Димитър Илиев и новодомците се нанесли, без да правят ремонти по фасадата й. Китната къща с добре поддържан вътрешен двор вчера бе празна.

„Баща й ни каза, че нямал добри впечатления от нашето село и не искал тук да си погребва рожбата си. Намекна ни, че вероятно ще я кремира в София, а поклонението ще бъде в пловдивския квартал „Прослав”, където семейството им също има жилище”, обясни съседката Таня.

На 28 май тя и нейни комшийки отишли да погледат изпращането на момичето. Тогава бил балът на Стефка, която била
облечена в бледолилава красива рокля. Стояла й прекрасно, тъй като и момичето си било красиво и нежно. Тогава тя завършила музикална паралелка в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в пловдивския район „Запад”. Трябвало на 21 юни да отиде в училището, за да си вземе дипломата за завършено средно образование и да продължи напред в живота.

Според съседите Никола Маджаров в съдружие с брат си гледали ниви с картофи, зеле и друга селскостопанска продукция. Убиецът и баща му се преселили в пловдивско от ивайловградско село и започнали работа на полето при бащата на Стефка. Освен работа той им осигурил и покрив над главите, като им разрешил да живеят под наем на първия етаж от къщата им в Йоаким Груево. „Близо три години живееха заедно Стефка и Влади, но не можем да повярваме, че той й е посегнал. И той беше слабичко момче, но много я ревнуваше. Затова тя сложи край на връзката им. По нейно желание се разделиха”, обясниха комшиите.

Междувременно стана ясно, че е готова съдебно-медицинската експертиза на мъртвото момиче. Съдебните лекари били категорични, че по тялото нямало следи от побой приживе. „Нямаме такива данни изобщо. Включително и резултатите от съдебно-медицинската експертиза го потвърждават. Обвиненият я е бутнал в канала, но преди това не я е бил”, съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Той уточни, че убийството е разкрито благодарение на изключително добрата работа и взаимодействие между служителите на Криминална полиция и окръжната прокуратура в Пловдив.

Стефка е изчезнала в сряда вечерта, а фактът, че е убита, излязъл наяве в петък срещу събота след близо 48 часова работа на криминалистите. Точно тогава бил задържан и убиецът й, който признал, че много е ревнувал бившата си приятелка и затова я е бутнал във водата. Срещу 22 годишния младеж е образувано досъдебно производство по член 115 от НК. След като бил арестуван в петък срещу събота, е задържан за нови 72 часа в ареста.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Абитуриентката Стефка удавена жива от ревнивеца | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди