изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:51 EET
Йордан Цонев: Президентът да обяснения дали има съпричастност към фирми в офшорни зони    
ПарламентКогато искаш да си морален съдник на нацията, трябва да дадеш своите обяснения за излезлите информации за президента Росен Плевнелиев, каза от трибуната на Народното събрание Йордан Цонев. Той припомни, че на срещата на Г-8 темата за бягството от плащане на данъци и преливането на капитали в офшорни зони е била една от най-важните.

Мерките, приети от световните лидери, предвиждат така наречените "кухи фирми" да декларират истинските си собственици. Правителствата също така се договориха да си дадат автоматичен достъп достъп до данъчните досиета на гражданите си.

„Страните трябва да променят правилата, които позволяват на компаниите да извеждат приходите си в чужбина, за да избегнат плащането на данъци, а мултинационалните корпорации трябва да докладват на данъчните органи за размера на данъците си", гласи декларацията от срещата на върха, припомни Цонев.

„Компаниите трябва да знаят кой е техният собственик, а данъчните служби и властите, които съблюдават за спазването на закона, трябва да получават тази информация лесно", пояснява документът.

Според депутатът от ДПС, България също трябва да се включи и затова вече се работи активно по предложение за облагане на средствата от офшорни зони. Това е нещо революционно за Европа, коментира Цонев и добави, че върху идеята все още се работи.

Това предложение е в контекста на тежките дебати в цяла Европа за изтичащите капитали от Стария континент към офшорни зони, обясни Цонев. Целта е поне част от средствата под една или друга форма да остават в държавата, откъдето са тръгнали. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Йордан Цонев: Президентът да обяснения дали има съпричастност към фирми в офшорни зони | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Йордан Цонев: Президентът да обяснения дали има съпричастност към фирми в офшорни зони
Автор: Anonymous да 2013-06-20 @ 08:03 EEST
Йордан Цонев да обясни от къде са неговите пари и как продължава да краде.
Йордан Цонев: Президентът да обяснения дали има съпричастност към фирми в офшорни зони
Автор: Anonymous да 2013-06-20 @ 08:36 EEST
На теб ли ще се обяснява президента крадлив фес?Стой си е..... задник!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди