изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:56 EET
Освободете стъпалата си и умът ще ги последва!    
ЗдравеОще от детските ми години майка ми все повтаря колко е полезно да тичам и да се разхождам боса. От дете обаче, че и все още се питам: "Защо да си цапам краката?", но от една статия, на която попаднах случайно разбрах, че мама е била права! Оказа се, че ходенето без обувки пречиства съзнанието и носи редица полза на нашето здраве. И тъй като подходящият сезон за босоноги разходки най - сетне дойде, нека ви споделя прочетеното:



;) Босоногите разходки са полезни за мускулите в долната част на крака.
Спортуването с обувки не позволява на тези специфични мускули да работят по начина, по който природата им е отредила. Ето защо те стават по - слаби и податливи на травми - навяхване на глезена, счупване на пищяла и други неприятности. С две думи, босоногите разходки заздравяват стъпалата.

;) Движението без обувки предпазва от разширени вени.
Движението на свободните стъпала, помага на мускулите на краката да изпомпват кръв обратно към сърцето. Процес не е толкова ефективен, когато сме обути.

;) Босите крака ни предпазват от пришки и неприятна миризма.
Пришките се получават от триенето на кожата ни с обувката, като дори най - качествените обувки крият такъв риск. Изводът е, че ако ги захвърлим се сбогуваме с пришките…
Обувките са чудесна среда за развитието на гъбични инфекции и всякакви микроби. Това от своя страна води до сърбеж и неприятна миризма - възможността да си имате такива проблеми драстично намалява, ако често ходите боси.

;) Освобождаването на стъпалата действа релаксиращо и отпуска съзнанието.
Самото чувство, което ни обзема, щом се събуем, е много по-различно от състоянието ни в останалите часове от напрегнатото ежедневие. Не се усещаме толкова натоварени, нито толкова амбицирани. Босоногите разходки изчистват съзнанието по един такъв безгрижен начин…А това от своя страна е задължително, защото тъкмо от стресираното ни съзнание идват и повечето здравословни проблеми.
:!: Ще завърша с вдъхновяващия девиз: "Освободете стъпалата си и умът ще последва!"

http://forum.framar.bg
 


Сходни връзки

Освободете стъпалата си и умът ще ги последва! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди