изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:45 EET
Кипърските адвокати на Плевнелиев: Fuck off!    
НовиниНецензурни думи и ултиматум към журналисти от вестник "Телеграф" са отправили адвокатите на Росен Плевнелиев, през които е преминала схемата за прехвърляне на около 1 млн. долара от българските фирми на настоящия президент към свързаните с него офшорки „Инокс мениджмънт лимитид“ и „Белингам дивелъпмънтс лимитид“. Нещо повече – Христодулос Василиядис и Йоргос (Джордж) Киру заплашили колегите с полиция, съобщава изданието.

Екип на „Телеграф“, който прави разследване по скандалните офшорки, е буквално засипан с обидни думи и закани. Неизвестен мъж, представил се като адвокат, се обажда и крещи в слушалката: „Престанете да търсите господин Киру! Престанете да си врете носа и да тормозите хората!“. След като повтаря десет пъти: „Fuck off!”, той затръшва телефона.

Припомняме, че подписът на въпросния адвокат Киру стои под всички консултантски договори между офшорките и общите български фирми на Плевнелиев с германците от „Линднер“, както и под исканията на НАП-София да не бъдат плащани данъци върху сумата по контрактите.

До самата заплаха пък се стига, след като журналистите настояват за среща с адвокат Киру, за да потвърди или отрече автентичността на документите, от които тръгна скандалът. Адвокатът ловко успява да се измъкне от настойчивите молби на журналистите да се срещнат лично с него. Първоначално им обещава да се чуе с тях след половин час, след което престава да си вдига телефона. На камък удрят и опитите да бъде открит на домашния адрес, който е дал за нуждите на кипърския регистър.

Въпреки че държавният глава отрече връзка с офшорките, данните от официалния търговски регистър на Кипър потвърдиха истинността на документите, от които тръгна скандалът. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Кипърските адвокати на Плевнелиев: Fuck off! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди