изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:30 EEST
Мед и ябълков оцет срещу рани и бактерии по кожата    
Здраве Американски експерти препоръчват използване на мед и ябълков оцет като полезни натурални продукти срещу бактериите по кожата и леки инфекции.


Експертите Дейвид Бенк от нюйоркския център по дерматология, козметична и лазерна хирургия, Брайън Бойе от сп. Man's Health, Дженифър Джеблоу от медицинския факултет на Университета Уейк Форест и дерматологът Аднан Назир обявиха в телевизионна дискусия по американския канал ABC да се използват не лекарствени средства, а нетрадиционни средства при лечение на рани и инфекции срещу бактериите.
Според специалистите неголемите рани трябва да се лекуват с мед. Той лишава бактериите от водната среда, която им е необходима за размножаване.

При ухапвания от насекоми те съветват да се използва ябълков оцет. Киселината убива сърбежа и намалява отока. Оцетът помага и при микозата (гъбично заболяване по ръцете), ако се разреди с вода в съотношение 1 към 3, а също и при неприятния мирис на подмишниците. Според медиците неприятната миризма идва не от потта. За всичко са виновни бактериите, цитира агенция БГНЕС. Ако натопите памук в оцета и после натриете подмишниците, бактериите няма да се размножават.
 


Сходни връзки

Мед и ябълков оцет срещу рани и бактерии по кожата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди