изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:43 EEST
Най-добрите плодове за отслабване    
Здраве Плодовете са добър източник на енергия, които дават на тялото нужното количество хранителни вещества, а също така го поддържат добре хидратирано. Те помагат и за подобряване на кръвообращението и храносмилането, правят кожата по-сияеща, а косата по-блестяща. Освен това плодовете имат детокс ефект (пречистват организма) и намаляват теглото по естествен път. Следователно, ако една диета е богата на плодове, то ще отслабнете естествено, без да вредите на организма си.

Почти всички плодове са полезни, но някои от тях имат по-висока концентрация на витамини и хранителни вещества. Те дават „сила" на тялото, насърчавайки здравословната загуба на тегло. Ето и кои са плодовете, които са най-подходящи за менюто ви, ако ще минавате на диета.

Горски плодове

Те са пълни с витамин C и фибри, а имат много ниско съдържание на захар и калории. Горските плодове са идеални за всяка диета, тъй като са пълни с хранителни вещества и полезни антиоксиданти. Хапвайте на воля свежи боровинки, малини, ягоди и къпини, защото имат много високо съдържание на вода и могат да помогнат да се чувствате сити дълго време след консумацията им. Освен това е доказано, че всички плодове, които имат по-тъмен и наситен цвят, са с високо съдържание на елагова киселина, която убива някои ракови клетки.

Банани

Бананите се считат за калорични, но последните проучвания показват, че са много полезни и са с високо съдържание на фибри и калий. Те съдържат „устойчиво нишесте", което може действително да помогне за подобряване на изгарянето на мазнините в тялото, а също и за ограничаване на апетита. Един средно голям банан съдържа малко повече от сто калории. Той може да запълни стомаха и да даде енергия на тялото за часове напред. Освен това бананите повишават имунитета на организма заради съдържанието си на витамин B6.

Манго

Едно средно по големина манго съдържа 130 калории, 3 г диетични фибри и големи количества витамини C, A и малко калций. Този екзотичен плод има повече захар, отколкото някои други плодове, затова трябва да се яде в умерени количества. Мангото подсилва и костите на човек, тъй като съдържа много минерали, магнезий и калций, заедно с витамин B. То също съдържа ликопен, който е добър антиоксидант. Ежедневната консумация на манго прави тена на кожата по-мек и чист. Мангото съдържа бета каротин, който помага за намаляване на риска от развитие на някои видове рак.

Ябълки

Те са считани за едни от най-здравословните плодове. Една голяма ябълка съдържа около сто калории, много витамин C и 4 г фибри. Ябълките са с много ниско съдържание на калории, а съдържат много витамини, минерали и влакна. Тези влакна/фибри помагат за отслабването, като карат тялото да се чувства сито за дълъг период от време. Ябълките са част от здравословния начин на хранене, тъй като имат много ниски нива на натрий, а това помага за предотвратяване на задържане на излишна вода в тялото. Ябълките съдържат и някои ензими, които помагат на храносмилането.

Грозде

Гроздето е богато на витамин C - една чаша съдържа около сто калории. Червеното грозде има повече антиоксиданти и по-голяма хранителна стойност, отколкото зеленото. Този плод е източник на елагова киселина, която предпазва от рак.

http://www.tialoto.bg

 


Сходни връзки

Най-добрите плодове за отслабване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди