изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 20:39 EEST
Сексът облекчава главоболието    
ЛюбопитноСексът може да облекчи болките в главата или поне така показват последни изследвания. Изследователи от Мюнстер, Германия, провели анкета сред две групи пациенти.

Първата група е била от 800 човека, които страдат от мигрена, а втората група от 200 пациенти, страдащи от клъстерно главоболие. То е сравнително рядко срещано, засяга 1 на 100 човека. Характерно за него е много силната болка съпроводена със сълзене на очите.

Всеки един от участниците в изследването е трябвало да определи до каква степен сексуалната активност е оказала влияние на интензивността на симптомите.

60 процента от пациентите страдащи от мигрена, споделили, че редовният секс е помогнал да се намали болката. Във втората група, 37% от страдащите от клъстерно главоболие са споделили, че имат подобрение на симптомите, благодарение на редовния полов живот.

Все още не е напълно разгадан пъзелът защо сексът помага при главоболие. Едно е ясно, че по време на секс организмът ни отделя серотонин и ендорфин, предизвикващи удоволствие и действащи като болкоуспокояващо. Затова правете повече секс и забравете за известно време за хапчетата. http://www.az-jenata.com

ПСИХИЧНОТО ЗДРАВЕ: ДА РАЗБЕРЕМ ДЕПРЕСИЯТА

Ново и необяснено: Силно главоболие по време на секс

Страдаш от любовна мъка? Секс му е майката

6 изненадващи секс проучвания

Оргазмите удължават живота

Ползите от оргазма при жените

Секс против забравяне /18+/
 


Сходни връзки

Сексът облекчава главоболието | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди