изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:35 EEST
7 храни и напитки, които хидратират в горещите летни дни    
Здраве Всички търсим начини да се разхладим в жегите. Освен че трябва да пием много течности и да внимаваме с консумацията на алкохол, има храни и напитки, които могат да ни помогнат да разхладим тялото и да се освежим.

Тези храни и напитки намаляват кръвното налягане и поддържат тялото добре хидратирано. Добре е да ги консумираме във формата на плодови салати и свежи сокове.

Динята е летен сочен плод и чудесен източник на енергия. Състои се от 90 % вода, което ни поддържа добре хидратирани. Освен това динята е богат източник на витамини A и C, ликопен, който е мощен антиоксидант, който може да намали риска от рак и сърдечносъдови заболявания.

Кокосова вода

Приятна на вкус, богата на витамини, минерали и електролити. Хидратира организма и помага да се поддържа водния баланс. Съхранява се в хладилника.

Цитрусовите плодове като портокали, грейпфрути и лимони се водят за най-охлаждащите плодове. Те помагат да изгорим калории, богати са на витамин C и ни поддържат млади. Освен приятния си вкус, цитрусовите плодове имат противовъзпалително действие и могат да намалят симптомите на хипертония.

Пъпеш

Съдържа малко калории, но много витамин A и C, бета каротин. Полезен е за очите и белия дроб. Сочен плод с голямо съдържание на вода.

Краставици

Този зеленчук е с богато съдържание на вода, помага за понижаване на телесната температура, а и намалява загубата на течности, което най-често се случва през лятото.

Спанак

Спанакът е много полезна храна, богата на желязо. Богат е на витамини A и K, фолиева киселина. Помага да се предотвратява различни видове рак и регулира кръвното налягане през летните месеци.

Домати

Доматите са богати на фибри и витамини, помагат за увеличаването на естествените защитни сили на кожата срещу вредните слънчеви лъчи. Те са с високо съдържание на вода. Намаляват кръвното налягане и холестерола при редовна консумация и се борят с рак на панкреаса и рак на гърдата. http://www.az-jenata.com

Най-добрите плодове за отслабване

Храни за високо либидо

Полезните храни за женското здраве

Тридневна плодова детокс диета

Хемороиди - има ли билки, които помагат?

Диета за премахване на паласки

6 храни, които прочистват черния дроб

Всичко за цинка и Топ 10 на най-богатите на цинк храни

Полезни комбинации от храни
 


Сходни връзки

7 храни и напитки, които хидратират в горещите летни дни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди