изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 10:02 EET
Искате син? Любете се много!    
Любопитно Няма спор - детето е радост! Но понякога на семейството му е нужно не просто бебе. А например задължително син, наследник. Или момиче, което да не вземе заболяванията на предците си. С други думи - полът на младенеца невинаги е каприз. Нерядко това е остра необходимост.


Да проверим хармонията с... алгебра

Защо родителите винаги с особен интерес се опитват да разгадаят какво ще им се роди - момче или момиче? Няма да осъждаме опитите за намеса в действията на майката природа. Защото ако в семейството вече има момиче, родителите напълно естествено биха искали да се сдобият и с момче и обратно. А ако говорим за тежката наследственост, например мускулна дистрофия или хемофилия, то такова семейство разбира се, е по-добре да има момичета, а не момчета, които ще понесат със себе си тежкото бреме на предците си.

Тайната на пола на детето се опитвали да разгадаят още преди хилядолетия. Сицилийският лекар Ампедокъл, живял в ІV век пр.н.е., категорично съветвал жените, желаещи да имат момиче, да встъпват в полова близост веднага след менструацията. Два века по-късно гръцкият философ Аристотел твърдял, че за да се роди момче, трябва да се прави любов, когато духа северният вятър, а за да се роди момиче - когато духа южният. Само преди 200 години, през 1801 година, в Париж се появила удивителна рецепта за мъже: “Ако искате да ви се роди момче, по време на близост сложете жена си да легне на дясната страна, а ако искате момиче - на лявата...” Авторът напълно сериозно обяснява своя съвет така: “Десният яйчник произвежда само момчета, а левият - само момичета”. Неотдавна американски лекари обявиха, че в девет от десет случая са способни да повлияят на пола на бъдещото дете. Всъщност в това няма нищо свръхестествено - определянето на пола на нероденото дете е чиста аритметика. Тоест точна сметка. Наистина, трябва да се знаят условията за решаването на подобни уравнения.

Сексуален пост

Природата се е разпоредила по следния начин - ако се съединят два Х-хромозома, се получава момиче (ХХ), ако са Х и Y-хромозоми, се ражда момче (XY). В яйцеклетката има само Х-хромозоми, а в сперматозоида те са поравно от едните и от другите.

А как е в живота? Момченцата са бързи, войнствени, с една дума, спринтьори. Момиченцата са по-бавни, спокойни, по-търпеливи и издръжливи - стайери. Същото е и в хромозомите. Момчешките сперматозоиди са по-живи и по-чевръсти, те бързо преодоляват разстоянието и достигат целта си - яйцеклетката. Ако по време на половия акт яйцеклетката се намира в маточната тръба, сперматозоидите с Y-хромозоми, носещи мъжкия пол, по-бързо се добират до нея, значи ще се роди момче.

Сперматозоидите, носещи Х-хромозома, са по-малко подвижни, затова пък са по-издръжливи и жизнени. Изобщо всичко е като в живота. Ако момчетата са били по-бързи в първите часове и дни и след това са застинали неподвижно, отстранени от играта, то “момиченцата” остават в горда самота и гарантират своето раждане. Ако искате момиче, погрижете се за това своевременно, 2-3 дни преди овулацията. Към момента, когато яйцеклетката съзрее за оплождане, сперматозоидите “момченца” вече отдавна ще са излезли от играта. Накратко -остава само да изчислите менструалния си цикъл и да пресметнете кога яйцеклетката ще бъде в тръбата и ще е способна да бъде оплодена.

Друго условие за правилните изчисления: установено е, че при често правене на секс сперматозоидите съдържат повече Y-хромозоми, а при по-редките контакти те са по-малко. Значи за да заченете момче, трябва да учестите своя сексуален ритъм (като отново вземете под внимание предполагаемия ден на овулацията). В обратния случай следва да обявите малко сексуални пости.

За всеки случай ви съобщаваме и такава пикантна интимна подробност: върху пола на детето влияе също и техниката на половия акт - недълбокото проникване почти винаги подпомага раждането на момиче. В киселинната среда на влагалището сперматозоидите трудно издържат дълго, защото Y-хромозомите загиват по-рано от Х-хромозомите.


Кой се крие в зелката?

Немалко значение при “поръчването” на пола на детето има и храненето. Бъдещото момченце се нуждае от повече калий и натрий, затова майката и таткото трябва да наблегнат на сиренето, картофите, гъбите, бананите, фурмите, сушените сини сливи, портокалите, чая и алкалните минерални води. А също на месото, фасула, лещата, сушените кайсии, сладкишите, бисквитите, ориза. И повече солено!

Ако си мечтаете за момиченце, ориентирайте се към продуктите, в които има много калций и магнезий: минерални води, съдържащи калций, шоколад, яйца, млечни продукти, грис, патладжан, цвекло, лук, ябълки, орехи, мед, несолени бадеми, фъстъци. Избягвайте пресолената храна, консервираните зеленчуци, колбасите, пушените продукти, раците, скаридите, сладоледа, сирената.

В момента на въздържание (когато искате да имате момиченце) не е зле да преминете на растителна диета, защото тя катализира понижаването на сексуалността и ще понесете "поста" по-лесно. Ако мечтаете за син, ще трябва да подсилите сексуалното желание. В този случай се препоръчва да употребявате повече лютиви и изобщо пикантни храни. Можете да пиете и специален набор от билки, а в периода на въздържание - настойки от валериана, дяволска трева, мента, успокояващи нервната система.

И едно намигване от БЛИЦ ЗА ДАМИТЕ
След зачеването не е възможно да се промени полът на детето. Затова след като жената забременее, забравете за всякакви планирания. Иначе детето ще се почувства нежелано още преди раждането си.


НАРОДНИТЕ МЕТОДИ

- В народната медицина на Калмикия се изчислява възрастта на родителите към деня на зачеването - в години, месеци и дни. Възрастта на бащата се дели на 4, а на майката - на 3 (това са биоритмичните показатели на мъжа и жената). Получените данни - десетични дроби, се сравняват. Полът на бъдещото дете съвпада с пола на този родител, чиято дроб се окаже по-голяма. Вероятността прогнозата да се окаже вярна е от 68% до 98%.

- Друга рецепта: жената трябва да изчисли от годината на раждането си тригодишните цикли и ако последният отрязък съвпадне с текущата година, тя ще роди момиче. Например ако сте родена през 1990 година, за да имате момиче, трябва да изчаквате годините, кратни на три. Като прибавите към възрастта си числото на месеца, когато искате да заченете и получите нечетно число, чакайте син, а ако е четно - дъщеря. Например ако вие сте на 20 години, месецът на зачеването е 11 (ноември), получава се числото 31 - значи ще е момче. “Плаващите”, непрогнозируеми дни, са началото и краят на месеца и датата на раждането ви.

- Зачеването на дете от женски пол за четна възраст на жената е възможно в четните месеци (февруари, април, юни, август, октомври), а за нечетна възраст - в нечетните месеци (януари, март, май, юли, септември, ноември).

- Зачеването на дете от мъжки пол за четна възраст на жената е възможно в нечетните месеци и за нечетна възраст на майката - в четните месеци. В течение на годината при жените с нечетна възраст ще преобладава зачеването на дете от мъжки пол, а при жени с четна възраст - на дете от женски пол.

- За да се роди момче, бъдещата майка трябва да слуша военни маршове

- Ако искате момче, сложете под дюшека си брадва.

ПРИЗНАЦИТЕ

- Бременната, на която много й се ядат краставици, ще роди момче.
- Детето, което силно рита в корема, е момче, а което си стои кротко - момиче.
- Бъдещата майка пие много мляко - ще роди момиче.
- Ако коремът на бременната е кръгъл като топка, да чака момиче, ако е остър - момче.
- Неспокойните майки по-често раждат момчета.
- Спокойните и щастливи жени със сияещ поглед по-често раждат момичета.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Искате син? Любете се много! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.52 секунди