изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:26 EET
ИНДИЙСКИ ПРЕПОДАВАТЕЛ ПО ЙОГА В АЛБЕНА    
Туризъм В продължение на два месеца ще води курсове по йога в курорта Албена Сандип Кумар от Индия. Пред журналисти той разказа, че през 2010 година Светомир от Велико Търново е участвал в курс в Индия за усвояване на йога техника. След като се е върнал в България е организирал семинар, за който е поканил Сандип Кумар.

Провел го е в различни градове от страната – София, Стара Загора, Бургас, Пловдив и др. След това Сандип се върнал в Индия, а през  2012 г. йога център го е поканил в България, след което е започнал да преподава йога със семинари в различни градове.

Самият Сандип Кумар практикува йога от детство, а от 11-годишен преподава. Разказва, че често жени, които практикуват, йога отиват с децата си в салоните и това предизвиква и интереса на децата. Така се е случило и с него. Първият му преподавател бил баща му. След това е имал и други учители. Има магистърска степен.

Разказва, че йога у нас практикуват основно хора, които имат проблеми с теглото, болки в гърба и дихателни проблеми. Практикуват и хора, които нямат здравословни проблеми. Те са основно жени и деца, които искат да постигнат баланс между тяло и дух. Има и цели семейства, които посещават курсовете, споделя той.

Сандип Кумар преподава хата йога. При него техниката е смесена от различни видове йога, като включва и смехотерапия.  Целта е човек да се освободи от стреса и да се постигне спокойствие на духа, споделя той. Основната философия е търсене на баланс. Казва, че в Албена има много природни дадености – море, красива природа, но съвременните туристи търсят нещо различно. В тази връзка тези йога курсове са допълнение към атракциите в курорта. Казва, че всички националности са запалени по йога. Западноевропейците, които имат всичко материално, сега се насочват към духовното.

Самият той отделя един или два часа дневно за йога, по време на изгрев или преди това.

В Албена е за два месеца, като заниманията са на брега или в комплекс „Фламинго гранд”. НДТ

 


Сходни връзки

ИНДИЙСКИ ПРЕПОДАВАТЕЛ ПО ЙОГА В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди