изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:03 EEST
Кутев: Олигархията избра грешен човек в лицето на Плевнелиев    
Политика Камъкът, който си запазих от протестите във вторник, е предназначен да убива. Той е хвърлен срещу българските полицаи, хората не се предполагали, че като бонус и ние ще сме там, за да ни замерят. Стигна се до една радикализация на протеста.

Това заяви Антон Кутев от Коалиция за България по повод обсадата на НС и сблъсъците с полицията. Нямаше да има протести, ако ситуацията в България беше нормална. 42-ри ден на протести и едно неглижиране на ситуацията. Това създава напрежение. То се поражда от това, че първите приоритети се разминаха драстично. Полицията се опита да си свърши работата. Но ситуацията се подцени, защото се целеше по-бързото извеждане на депутатите преди да се събрали повече протестиращи. Беше неприемливо за нас да се качим в един автобус с Атака, БСП и ДПС и да бягаме от българският парламент, заяви Владислав Горанов от ГЕРБ. Антон Кутев вметна,че депутатите от ГЕРБ са се качили по стълбите на втория етаж, за да гледат какво ще се случи с белия автобус. Според мен беше грешка да се пробва извеждането на депутатите и министрите с бял автобус, а не се направи със специалните автомобили на Жандармерията, каза още Горанова.

\"Категорично не е имало някаква форма на провокация. Акцията с автобуса бе адска провалена и беше ненужна. Беше направена по най-глупавия начин. Не знам кой я е измислил, но трябва да се разбират вътрешно как ще постъпят с него. Изумен съм от полицията, тези момчета, които стоят за по 1000 лева заплата и им падат камъни по главата, имат моите адмирации\", каза Кутев. \"Имам претенции към Фандъкова. Тя може да вкара протеста в едни разумни граници. Има ясно разписани правила в закона. Трябва да е ясно от къде тръгва този протест и къде отива. Полицията да го пази, но без насилие, каза още депутата от Коалиция за България. По думите му народните представители издържат някак си случващото се под прозорците им. Попитан дали има инструкции от страна на ГЕРБ към Йорданка Фандъкова, Горанов заяви, че не знае коя буква на закона е нарушена от протестиращите. Това е волята на една не малка част от гражданите. Единственият начин да видим какво иска обществото е да направим едни нови избори. Хубаво е да има диалог между ГЕРБ и БСП, коментира Горанов.

Той заяви, че ако в Деня за размисъл с изказванията на политически лидери се е допуснало едно поругаване на една политическа партия. Не трябва да си заравяме главата в пясъка, защото се търси властови ресурси, който ще доведе до това, че камъните ще стават по-големи. Още от самото начало на това правителство се направи опит за ревашизъм спрямо ГЕРБ, каза още Горанов. Кутев заяви, че не е редно да се печатат и бюлетини. \"Трябва да се търси всякакъв диалог. Гражданите в еднаква степен отричат и двете партии. Това, че ще водим диалог с ГЕРБ, не означава, че хората ще са доволни. Къде трябва да водим този диалог? В Банкя ли\", запита Кутев. По думите му това трябва да се случва в НС.

Не приемаме да ни изнудват. Има 1 000 000 души, които ни казват да не си подаваме оставката. Ще видите в събота на Бузлуджа, че хората ще са много повече от тези на жълтите павета, категоричен е Антон Кутев. Трябва да има избори. Вече е късно за друго. Правителството си мисли, че може да купи социалния мир с 20 млн. лева, а това не е така, каза Горанов. Попитан дали ГЕРБ ще иска отново избори, ако се получи същият резултат, Горанов заяви, че не трябва да се забранява демокрацията. В България има олигархия и оттам идва задкулисието. Те има политически амбиции. Става дума за Цветелина Бориславова, Иво Прокопиев и Огнян Донев. Президентът е свързан с този кръг. Те са решили да направят нов десен политически проект, но са избрали грешния човек, защото Росен Плевнелиев не е новият лидер на България, каза Кутев. Горанов отговори, че това са розовите сънища на опонентите им. ГЕРБ е ясно идентифицирана партия и в структурата й няма проблеми, категоричен бе той.  http://www.cross.bg

 


Сходни връзки

Кутев: Олигархията избра грешен човек в лицето на Плевнелиев | 7 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Кутев: Олигархията избра грешен човек в лицето на Плевнелиев
Автор: Anonymous да 2013-07-25 @ 09:57 EEST
По телевизиите се видя, че народната полиция пребива невинни хора и то не само  лице в лице , а и  в гръб.
Полицаите няма да се откажат от комунистическите маниери на поведение- бой и само бой, а комунистите изобщо не мислят за оставка. Те винаги  си служат с лъжи и измами - образец за поведение -  пеперудката Мая.

Кутев: Олигархията избра грешен човек в лицето на Плевнелиев
Автор: Anonymous да 2013-07-25 @ 10:30 EEST
Aз от любопитство ходих скоро на протестите.Нищо общо с това което ни представят.Младежи с двулитрови бутилки бира с ъс свирки и познати седедарски и герберски лица от близкото минало.
Кутев: Олигархията избра грешен човек в лицето на Плевнелиев
Автор: Anonymous да 2013-07-25 @ 11:00 EEST

Аз пък от любопитство искам да зная колко памперса си взе като отиде на протеста

Кутев: Олигархията избра грешен човек в лицето на Плевнелиев
Автор: Anonymous да 2013-07-26 @ 09:34 EEST

Защо пък памперси?Идеална разходка ,няма транспорт и софиянки в новите си дрешки,също като на манифестация!

 

Кутев: Олигархията избра грешен човек в лицето на Плевнелиев
Автор: Anonymous да 2013-07-28 @ 07:24 EEST
а на Бузлуджа не ходи ли, там има по-засукани другарки
Кутев: Олигархията избра грешен човек в лицето на Плевнелиев
Автор: Anonymous да 2013-07-28 @ 08:19 EEST
бях на мач с бистришките мишки
Кутев: Олигархията избра грешен човек в лицето на Плевнелиев
Автор: Anonymous да 2013-07-30 @ 10:14 EEST

кутев не можел да разговаря с простосмъртни, защото такива памперси като тебе са го избирали.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди