изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:21 EEST
Секс в морето - "за" и "против"    
Здраве Горещите и слънчеви дни предразполагат към страсти, които трудно могат да бъдат потиснати. Защо обаче е по-добре да се запазят любовните подвизи за сушата?

Един малък факт и голям убиец на настроението: морската вода е пълна с бактерии. Дори самата соленост на водата, би била достатъчна, за да причини болка и парене при проникване в пикочо-половите пътища и при двата пола, но бактериите са способни на много повече от това. При вагинален секс във водата, рискувате развитието на инфекции, които ще отнемат от дни до седмици само за облекчаване на симптомите, докато пълното излекуване може да отнеме доста по-дълго време. 
 
Авантюри във водни басейни със сладка вода също не са препоръчителни. Да, те са по-чисти и не са солени, но наличието на хлор обезателно ще наруши вагиналната киселинност, което може да доведе до неприятни гъбични инфекции.
 
Ако нищо от гореспоменатото не може да ви откаже от това преживяване, имайте предвид, че под водата също трябва да се използват презервативи, за превенция както на полово предавани болести, така и на нежелана бременност. 
 
Проблемът тук идва от факта, че всеки контакт на презерватива с вода, солена или сладка, ще отмие неговия покриващ лубрикант и ще потисне естествената лубрикация на вагината. Това, колкото и странно да звучи, ще накара кондома да изсъхне, дори под вода, поради неговата химическа структура. А това е сигурна гаранция, че ще се разкъса, както и че фрикциите ще бъдат доста болезнени. Този проблем може да се отстрани с използването на лубрикант, но не какъв да е, а на основата на силикон. Тези синтетични субстанции задържат своите свойства много по-дълго от лубрикантите на водна основа, дори и под вода.
Изследване, публикувано през 2007 г.  в журнала Environmental Science & Technology, разкрива, че микробите, които водят до инфекции в морката вода могат да бъдат намерени също толкова лесно и на пясъка. Над 91% от изследваните от научния екип плажове са имали значителни нива на ентерококи - бактерии, които могат да предизвикат инфекции на уринарния тракт, еднокардит и дори менингит.  При 62% от плажовете пък са били открити E. coli, които във водата могат да причинят ушни инфекции, а на пясъка - кожни обриви.
 

 


Сходни връзки

Секс в морето - "за" и "против" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди