изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:58 EEST
"Протестът проговори" със скандал    
ПолитикаПротестиращи, които дават днес брифинг на тема \"Протестът проговаря\" призоваха граждани, които задаваха неудобни за тях въпроси да напуснат залата, предаде репортер на БГНЕС.

Избухна шумен скандал днес, какъвто журналистите не бяха виждали в последните години. Гражданите обясниха, че организаторите не искат да отговарят на конкретните им въпроси и проповядват робство сред българите, налагайки чужди интереси и загърбвайки проблемите на българите с бедността. Организаторите на пресконференцията пък скандираха през това време: \"Оставка\".

Ще повтарям днес една дума и тя е \"оставка\" ,заяви в началото на брифинга преди скандала Жюстин Томс от протестната мрежа на тема \"Протестът проговаря\". В залата бе положен на пода голям плакат с надпис на зелен фон: \"Граждани срещу мафията\". Като лица на протестите от последните 55 дни се представиха Иван Димитров, Лъчезар Косев, Асен Генов, Ясен Атанасов, Ивайло Захариев и Теодор Михайлов.

Официалният им документ, все още в работен вариант, бе прочетен от Лъчезар Косев. Днес, 7-ми август, обявяваме създаването на протестна мрежа с основна цел - оставка на правителството със съхраняване и разрастване на протеста, се казва в него. Ще създадем максимално широк кръг от такива групи като нашата, подчерта в изказването си Ясен Атанасов. Документът бе с кратък текст и протестиращите дадоха веднага възможност за въпроси към тях.

Проблемът с \"Топлофикация\" е част от това, срещу което протестираме, отговори Асен Генов на питане към организаторите на брифинга. Криминални интереси се сраснаха с държавата, отнеха правото на хората да участват в публичния живот и разделението между хората е между тях и мафията, която е завзела властта, допълни той.

Ние 55 дена протестираме и полагаме усилия справедливите искания на огромния процент български граждани това правителство да завърши с оставка, обърна се Асен Генов към участник в брифинга, на когото бе обяснено да си направи собствена пресконференция, ако има какво да каже.

Въпреки това той започна с въпросите към протестиращите, но успя да отправи само първия от тях - дали Жюстин Томс има връзка с известните имена от публичния живот Саша Безуханова и Цветелина Бориславова. Това предизвика скандал сред присъстващите граждани, които остро възразиха срещу начина на водене на диалога. Надвикването прекрати провеждането на пресконференцията. Организаторите ги призоваха да напуснат и оспориха поведението им. След като те излязоха от залата брифингът продължи. Очаквайте подробности. /БГНЕС

 


Сходни връзки

"Протестът проговори" със скандал | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди