изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:17 EET
Ето как се финансират протестите и тези, които ги подклаждат!    
Коментари Изглежда 14 е любимото число на Асен Генов – блогърът, който на 14 юни инициира протестите срещу решението на парламента да назначи Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Генов е и учредител на Фондация 14-ти януари, която бе сред организаторите на зелените протести на Орлов мост. Ако си спомняте, Българският хелзински комитет награди Протестиращия на Орлов мост. Протестите бяха излъчвани директно от Асен Генов чрез u-stream.


Същият беше администратор на групата «Окупирай Орлов мост\" във Фейсбук (беше изгонен, защото изхвърли всички други администратори), един от създателите на «Гневни млади хора\", създател на прочутия Бойкометър в Politikat.net.

Откриваме, че «Сърдитите (гневните) млади хора\" е проект на PIA News Agency, който се реализира в партньорство с Институт за развитие на публичната среда и Фондация \"«14 януари\".

В сайта на Института за развитие на публичната среда можем да видим, че Институтът обединява усилията на лица с богат практически и теорeтичен опит в областта на публичната администрация, местното самоуправление и гражданското участие. Институтът притежава експертиза в областта на административната дейност, практиките и политиките на местно и регионално ниво.

Кои са партньорите на Института за развитие на публичната среда? На първо място е Фондация «Институт Отворено общество\".

Другият партньор на Гневни млади хора е Фондация «14-ти януари\", тя самата създадена от Генов. На сайта вляво можем да видим кой й плаща: Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа. Познайте кои са създателите на въпросния тръст? Зная, че вече започва да ви писва, но тук нещата стават много сериозни. Както е написано в сайта, Тръстът е създаден от група частни американски фондации, а именно: Атлантик филантропис, Фондация «Чарлз Стюърт Мот\", «Фондацията Форд, Джърман Маршал Фонд – САЩ\", Институт «Отворено общество\" и «Братя Рокфелер Фонд\". Тръстът разпределил до края на 2012 година 75 милиона долара за своите цели.

Няма спор, трябва да се гордеем, че Форд, Сорос и Рокфелер така живо се интересуват от нашата малка страна, но не по-малко интересни са и другите три фондации. Специално внимание трябва да обърнем на Джърман Маршал Фонд, особено на програмата й Marshall Memorial Fellowship. Относно въпросната програма на американския фонд, четем:

\"Основната цел на стипендиантската програма е да идентифицира и подкрепя настоящи и бъдещи лидери\" – икономически, финансови и политически. Имат си и специално отделени средства за България.

Продължаваме с американските Неправителствени организации.

На сайта на Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа откриваме три годишни отчета. За съжаление, липсват тези за 2011-та и 2012-та – прочутата година, до края на която са раздали 75 милиона долара. (Тук допълваме до статията това, което открихме ние!)

Нищо, ще се задоволя с публикуваните, захващам този за 2010 г. Слизам надолу по страниците и какво да видя? През 2009-та са финансирали Фондация «14-ти януари с 38 000 долара, но наред с тях са финансирали: Българския хелзинкски комитет, Център за либерални стратегии, Институт «Отворено общество\", Института за пазарна икономика, Фондация «Капитал\" и т.н. Сами преценете какви идеологии разпространява въпросния Тръст.

Генов и Павлов

Асен Генов и Константин Павлов-Комитата в интервю пред в-к Преса от 13-ти август 2012 г. казват, че Фондация «14-ти януари\" е получила още две финансирания – едно от Институт «Отворено общество\", а другото отново от Тръста за гражданско общество. Пак там казват, че точно Тръстът ги е посъветвал да създадат Фондацията, тъй като без такава няма как да им платят.

Capture

Стойността на второто финансиране от Тръста е 80 000 долара. Не, не е грешка, факт е, вижте линка: Финансиране на Фондация «14-ти януари\" от Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа.

Значи дотук са получили само от Тръста 120 хиляди долара – за 2 години съществуване!

Допълнително Тръстът изплаща 75 000 долара по програмата «Кибер-активизъм\" на Института за развитие на публичната среда! – In-Country Grant BG/2012/05

Най-интересното е, че Фондация «14-ти януари\" получава десетки хиляди долари «за борба за повече прозрачност\", но на сайта й не са публикувани собствените й отчети!

Откриваме Генов и като администратор на «Томатина\" във Фейсбук – групата, която се опита да превърне в кумир Босия и да организира протести на гражданското общество. В същото време Босия пред микрофона на Гневни млади хора започна да обяснява как се готви да ни представя идеите на прочутия неолиберал Вацлав Клаус. В същата тази група се вижда и политикът наследник на ДСБ и подчинен на Иван Костов – Радан Кънев, Асен Генов се опитва да го изтласка сред протестиращите.

Асен Генов и Радан Кънев

1069908_4983685322530_675238479_n

Отново двамата във Варна.

Време е да се обърнем към гражданското общество: Смятате ли, че гласът ни може да бъде Фондация, финансирана от самите идеолози на съществуващата система?

Ако позволим подобно нещо, се опорочава самото гражданско движение, да не говорим, че до никъде няма да стигнем. «Промените\" и «критиките\" ще бъдат само за парлама, а същността на системата и корените на проблемите ще си останат. Днес излизаме с искания за по-голямо участие в политическия процес.

Време е да докажем, че не ни липсва способност да видим отвъд красивите думи за свобода и демокрация и да решим заедно какви икономически промени ще помогнат на обществото да се измъкне от дупката. Нека не се лъжем от някои хубави каузи, които биват подкрепяни от добре под-платени организации.

Днес проблемите се представят като «политически\" от хора като Асен Генов, Николай Колев-Босия, Евгений Дайнов, Огнян Минчев и подобни на тях, но те са чисто икономически. Достатъчно е да видим, че не предлагат никаква промяна на икономическата система, а продължават да припяват, че «комунизмът е виновен\" и «свободен пазар всъщност няма у нас\", за да ни стане ясно, че и поредният «спасител\" ще е същият като досегашните.

Възможно ли е, без да се усетим, цялото протестно движение да бъде поведено в посока не към смяна на системата, а към смяна на политическия елит и налагането на поредните нови \"спасители\"? Практически никоя партия и коалиция през последните 23 години не успя да спечели втори мандат. Страхът ми е, че ни очаква същия до болка познат сценарий.

Източник

Асен Генов е роден на 3 март 1969 година и е със средно образование по керамика, технолог-декоратор в керамично-стъкларското производство, това пише официално в интернет страницата на ПП \"Зелените\". Това няма нищо общо с екологията.Асен Генов също е бил и кандидат на ПП ЗЕЛЕНИТЕ за парламентарните избори на 5 юли, 2012 г. в град Перник.

pernik_8

Асен Генов в Перник

pernik_51

На протестите той обикаля улиците и като види камера на телевизия веднага застава пред нея. ПП Зелените пусна декларация в подкрепа на протестите заедно с ПП Движение България на гражданите на Меглена Кунева, Демократи за силна България (ДСБ) на Радан Кънев (Иван Костов), Народна партия „Свобода и достойнство\" и Синьо единство.

http://www.plovdivchanin.com

 


Сходни връзки

Ето как се финансират протестите и тези, които ги подклаждат! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди