изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:31 EEST
ЗАДЪРЖАХА ДОБРИЧКИЯ СВОДНИК ШЕНОЛ. К. ИЛ., КУПИЛ СИ ПОЛЯКИНЯ ЗА 300 ЕВРО И Я НАПРАВИЛ ПРОСТИТУТКА    
Ред и сигурност Окръжен съд – Добрич, задържа под стража 38-годишния Шенол К. Ил. от гр. Добрич, срещу когото е получена Европейска заповед за арест. Тя е издадена от Окръжния съд във Варшава на 17.04.2013 г. Шенол Ил. е търсен за водене на наказателно преследване срещу него за престъпления, за които се предвижда максимално наказание 15  години лишаване от свобода. Той е разследван за трафик на хора и за склоняване към проституция.

В Европейската заповед за арест е посочено, че през периода декември 2008 г. – февруари 2009 г. в Щутгарт, Федерална република Германия с цел придобиване на материална изгода е купил от неизвестно лице за 300 EUR полска гражданка и я е използвал за проституция като ежедневно е получавал от нея не по-малко от 25 EUR. Престъплението е тежко умишлено и се наказва и по българския Наказателен кодекс. Предвиденото за него наказание по нашето законодателство е лишаване от свобода от 1 до 6 години.

            Шенол Ил. е бил обявен за международно издирване от полските власти. На 07.08.2013 г. е получен сигнал за това и той е задържан от полицията в Добрич.

            Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, заяви, че Европейската заповед за арест е издадена според изискванията и дава основание за вземане на най-строгата мярка за неотклонение спрямо 38-годишния.

            Адвокатът му се противопостави на това искане, като посочи, че няма аргументи да се приеме наличието на опасност той да се укрие или да извърши друго деяние. Шенол Ил. има адресни регистрации в Добрич и в Франкфурт на Майн - Федерална република Германия, където работи. Полските съдебни власти не го били намерили на временния му адрес в Полша и приели, че той се укрива. Защитникът смята, че те трябвало да го призоват да се яви в съда, вместо да го издирват с Европейска заповед за арест. Адвокатът пледира на подзащитния му да бъде определена мярка за неотклонение домашен арест.

            Шенол Ил. помоли до приключване на производството за предаването му на полските компетентни власти да бъде с за мярка за неотклонение домашен арест, за да се погрижи за семейството си.

            Окръжен съд – Добрич, след като се запозна с материалите по делото и със становищата на страните, взе спрямо Шенол Ил. мярка за неотклонение задържане под стража.

            Определението на Окръжен съд – Добрич, подлежи на обжалване и протест в тридневен срок.

 

            09.08.2013 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд     

 


Сходни връзки

ЗАДЪРЖАХА ДОБРИЧКИЯ СВОДНИК ШЕНОЛ. К. ИЛ., КУПИЛ СИ ПОЛЯКИНЯ ЗА 300 ЕВРО И Я НАПРАВИЛ ПРОСТИТУТКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди