изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:40 EET
И Карбовски иска обяснение от Плевнелиев за джамиите    
Общество Вярно ли е, че президентът е обещавал нещо на турския вицепремиер Бекир Боздаг? Това запита водещият Мартин Карбовски в предаването си по TV7. Той заяви, че не обвинява президента предварително, но иска да получи отговор от него.

Повод за питането на водещия е информацията, която се появи в медиите, че Турция ще поиска да получи собствеността върху български паметници на културата, останали от османско време.

Сред тях най-много са джамиите. Турски медии твърдят, че вицепремиерът Боздаг е коментирал темата с българския президент Росен Плевнелиев по време на посещението на турския политик у нас преди дни. http://www.blitz.bg

„Атака“ скочи срещу Плевнелиев: Той е държавен изменник

- Президентът изгони българските журналисти, за да не бъде заснет как се здрависва с подсъдими лица

Представителят на „Атака“ Павел Шопов оттегли подписа си като вносител на промени на закона за вероизповеданията. Според прессъобщение на "Атака", изпратено до медиите, депутатът е бил подведен, че внесените промени ще бъдат редактирани, тъй като в сегашния си вид дават възможност за спекулации с имоти на мюфтийството.„Тъй като редакциите до момента не са направени, въпреки обещанията, г-н Шопов оттегля подписа си. Партия „Атака“ призовава другите вносители на закона да преосмислят текста му и да го редактират в посока на българския национален интерес“, заявяват от партията.

От там с тревога отбелязват претенциите на Главното мюфтийство за усвояване на имоти и издигане на джамии в изконни християнски центрове и населени места където няма мюсюлмани.

„Атака“ категорично е против проектите за възстановяване на джамии в Кюстендил, Стара Загора и други градове на България на места които са културно исторически паметници“, подчертават още в съобщението.

„Партия „Атака“ изразява възмущението си от поведението на президента Росен Плевнелиев, който отиде на съмнителна от протоколна гледна точка среща с вицепремиера на Турция Бекир Боздаг, който неясно по чия покана е в България. Изразяваме категоричното си несъгласие с антибългарското поведение на Росен Плевнелиев, който изгони българските журналисти от срещата, за да не бъде заснет как се здрависва с подсъдими лица, обвинени за тежки престъпления срещу държавата, както и с новия любимец на Ердоган, Касим Дал, учредител на Реформаторския блок, които стои зад опитите за държавен преврат в България.

Партия „Атака“ задава въпрос към Конституционния съд това не е ли акт на държавна измяна и какви санкции предвижда Конституцията в този случай“, се казва в позицията на „Атака“.  http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

И Карбовски иска обяснение от Плевнелиев за джамиите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди