изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:39 EEST
Пирани кълват на шведски “орехи    
Любопитно Властите в Швеция отправиха предупреждение към местните любители на плуването и плажуването да не влизат без бански във водите на протока Йоресун, който разделя страната с Дания, съобщи в. "Дейли мейл".

Причината е, че експерти от датския Национален исторически музей се натъкнали в протока на 21-сантиметрова риба паку, която е разновидност на южноамериканската пираня. Паку по принцип са сладководни обитатели, достигат до 90 см дължина и тегло от 25 кг. Зъбите им са по-плоски от тези на пираните, но за сметка на това захапката им е в пъти по-яка. Хранят се предимно с ядки, охлюви и водорасли, но не отказват и човешка плът.

"В Папуа Нова Гвинея ги наричат образно орехотрошачките, защото двама местни рибари неотдавна загинаха от кръвозагуба след като риби паку ги захапали за тестисите", обясни Хенрик Карл от датския музей.

Той не можа да обясни как агресивните латиноамерикански водни хищници са попаднали чак в Папуа Нова Гвинея и дори в Скандинавия, но посъветва шведите и датчаните да внимават. "Не е изключено в Йоресун да има още паку, ухапванията им не са шега работа", предупреди Карл. http://www.trud.bg

Пираня-гигант изправи на нокти Благоевград

Кондом пираня брани със зъби дами от изнасилвачи

Още една пираня в оня язовир

 


Сходни връзки

Пирани кълват на шведски “орехи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди