изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:02 EET
РУСИЯ И КИТАЙ ТВЪРДО РЕШЕНИ ДА ДЕТРОНИРАТ САЩ И ЕС    
По света

Държавите от БРИКС са твърдо решени да вложат минимум $50млрд., за да създадат своя банка, която да се конкурира със Световната банка



Петте държави-членки на БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР) проведоха може би най-историческата си среща, след която Русия и Китай заявиха, че е време да действат, а не само да сверяват позициите си, както правеха досега.

Държавите от БРИКС са съюз между петте най-развиващи се икономики във света. БРИКС е основния конкурент на САЩ,НАТО и ЕС в битката за политическо и икономическо влияние във света. Именно това са двата фронта, който реално се борят за разпределение на влиянието си в глобален мащаб.

В момента обаче световната икономическа криза препъна сериозно ЕС, докато държавите от БРИКС не само не усетиха кризата, а дори отбелязват ръст. На срещата Русия и Китай са обсъдили и решили, че е време да противодействат на САЩ и открито заявиха амбициите си да ги детронират от мястото на световен лидер. Не веднъж Русия е осъждала политиката на САЩ, която се обосновава със завладявне на цели държави и техните ресурси с цел да се запълни американската икономика, която едвам смогва да покрие дълговете си.

China-USAКитай е откупил голям дял от дълговете на САЩ, които в цялост надхвърля $16 трилиона, което е повече от 100% от брутния вътрешен продукт на държавата. Китай е откупил дългове на САЩ равняващи се на бюджета им за отбрана за над 3г.

Слабостите на САЩ породени от неконкурентността им спрямо икономиките от БРИКС вече се усещат. САЩ не могат да отговорят на провокациите на Северна Корея, защото това просто е капан на китайците. Преди всичко на САЩ е необходимо да предислокират силите си от Япония и Хавайските острови на Корейския полуостров. В това време Китай ще получи свободен достъп в японската акватория, а руснаците без дълго да мислят ще изпратят своите 36 свръхзвукови бомбардировачи ТУ-22М3, способни да свалят стратегическите бомбардировачи В-52 на военно-въздушната база „Andersen” (остров Гуам).

Сътрудничеството между Русия и Китай още повече заплашва настоящото статукво. САЩ и ЕС едва ли имат перспективите да се противопоставят на двете държави и на целия БРИКС. В момента Световната банка доминира в цял свят подчинявайки редица икономики на своите игри, но ето че освен във военно отношение БРИКС показва стремеж да се надпреварва и в икономическо отношение като създаде своя собствена банка. 

russia-china-naval-exercise

Повече за тихата, но очевидна надпревара между Русия и Китай срещу САЩ:

КИТАЙСКИЯТ ДРАКОН И РУСКАТА МЕЧКА ПОДРЯЗАХА НОКТИТЕ НА АМЕРИКАНСКИЯ ОРЕЛ

http://alterinformation.wordpress.com

 


Сходни връзки

РУСИЯ И КИТАЙ ТВЪРДО РЕШЕНИ ДА ДЕТРОНИРАТ САЩ И ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди