изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:51 EEST
Убиецът на Георги Илиев свързан с подземната легенда Виктор Бут!    
Новини Мирослав Писов със сензационни разкрития специално за БЛИЦ

Фирми, близки до сочения неофициално от МВР за физическия убиец на Георги Илиев – френския легионер Красимир Станчев, и други свързани лица са били обединяващо звено между сръбски и руски престъпни мрежи, които разпространявали наркотици и търгували с оръжие през страната ни. Това разкри пред БЛИЦ бившият шеф на антимафиотите в Благоевград Мирослав Писов. Справка на БЛИЦ показва, че Легионера управлявал в съдружие само една фирма за разпространение на филми и видеоматериали. В "Ексес интернационал ООД" той е „партия“ с още трима души. В други дружества участват лица, които по един или друг начин се повтарят в още 5 фирми. Най-интересна се оказва връзката във фирма „Ер Зари“, която се е занимавала с въздушен транспорт без разписание. В нея с 82% участие има Сергей Бут, който е брат на задържания и съден в САЩ легендарен оръжейник Виктор Бут. В „Ер Зари“6 % съдружие има и Володия Начев, който се води и управител. Той е съдружник в друга фирма – „Ситрат Ер“, с Валентин Михалков.

"Валентин Михалков е свързващо лице между всички хора в изброените фирми. Те са изградени от икономически свързани лица. При което

мрежите на сърбохърватската група на Сретен Йосич са свързани с хората на Виктор Бут.

Той присъстваше в България и си ползваше българската позиция в контрабандата на наркотици и оръжие към Ал Кайда. Тази самолетна компания „Ер Зори“ е закрита в момента. Но тя беше ползвана за трафик на дрога и оръжие“, коментира пред БЛИЦ Мирослав Писов. Самият Михалков пък в момента е арестуван в Обединените арабски емирства за трафик на дрога, обясни още бившият антимафиот.

В друга от фирмите "Булпак 2000", която се занимава с търговия на дребно в неспециализирани магазини, Михалков участва с 25% и е съдружник с представители на Обединените арабски емирства, Индия и Ирак.

"Сърбохърватската група е свързана с тази мрежа и си ползват взаимно услугите. Като

Красимир Станчев-Легионера е наемен убиец, използван от двете мрежи,

които са се обслужвали помежду си. Натам вече е политика, защото се замесват и специални служби. Нали се сещате, че не може да разнасяш наркотици и оръжие със самолет нагоре-надолу, без някой да разреши“, коментира още Писов.

Интересна е връзката, която прави Писов между добре познатия от бандата за отвличания „Наглите“ Даниел Димитров-Релето със сърбохърватската група на Сретен Йосич. „Данчо Релето беше част от автоджамбазите, близки до сърбохърватската група, през благоевградската група и през Райко Кръвта. Него го изтеглиха на по-високо ниво, иначе той си беше при крадените коли. Интересно ми е как от тази група той премина при “Наглите”.

Но Релето е една от ключовите фигури в тези групи.

Разследвали сме го и е много интересен играч. Той беше една от връзките между сърбохърватите и Райко Кръвта“, коментира още Мирослав Писов.

По думите му, пернишкият бос

Райко Кръвта е оказвал логистична подкрепа на Легионера при убийството на Жоро Илиев.

Както БЛИЦ вече писа, освен с убийства Красимир Станчев е известен и с порно сайт. Интересното е, че порталът за сексуални перверзии бил вързан за НОИ и така сектор „Компютърни престъпления“ на ГДБОП са го ударили, разкри още Писов.

"Легионера е обявен за издирване, а неговият порно сайт, свързан с личната му фирма, бълваше грозни картини. Това беше един много грозен порно сайт, защото

българските млади момичета правеха секс върху българския национален флаг.

Грозна работа", посочи Писов. Бившият антимафиот №1 в Благоевград разкри, че една от версиите, по които активно се е работи, е, че Легионера лично е гръмнал Георги Илиев

по поръчка на сръбския мафиот Сретен Йосич.

"Йосич е наемник на една по-голяма организация. Райко Кръвта и групата му се занимава с изпълнението на мокри поръчки, но не са стреляли те, а Легионера, който е бил нает да свърши тази работа от Йосич. Кръвта пък е бил нает за логистична подкрепа. Видели Райко Кръвта в Слънчев бряг преди убийството на Жоро Илиев, по същия начин той беше в Благоевград, когато застреляха Васил Горчев-Кьоравия", уточни Писов. И припомни, че Йосич живее в къщата на бившия сръбски президент Слободан Милошевич, защото е близък със сина му Марко Милошевич, който пък работел с Иван Тодоров-Доктора, а той е бил съдружник на Евелин Банев -Брендо.

По думите на Писов пернишкият крими бос Васил Арарски-Райко Кръвта и групата му дискретно и конспиративно са се еманципирали от висаджиите и от Георги Илиев. "Така Райко Кръвта през Легионера попада под прякото ръководство на сърбохърватската група на Сретен Йосич и Робърт Матанич. След провала на яхтата „Есприта“, на която бяха задържани 819 кг кокаин в Испания, тази група премахна Георги Илиев, за да сложи ръка върху този бизнес. Става въпрос за прехвърляне на отговорност и второ за пари.

С отстраняването на Георги Илиев се премахват 400 организирани групи в страната,

защото той имаше организация от 400 малки групи и реално ако премахнеш него ти си имаш канала за кокаина и печелиш", разкри още Писов.

След смъртта на Георги Илиев на 25 август 2005 г. шеф на канала за кокаин става съдружникът на Доктора Евелин Банев - Брендо.

"Поздравявам МВР, ако доведе този случай до край, защото това е най-сериозният случай за 23 години. Това е част от удара по организираната престъпност. Ако го доведат докрай, ще има голяма полза и ефект, защото част от тези групи са свързани с ислямските 

терористични мрежи, турската мафия, а оттатък Турция и Сирия, където ври и кипи.

А сега тези престъпни групи продават оръжие, пренасят хора и т.н. Ние в момента сме в много сериозна опасна зона. Този удар е хубав, за да подейства като предупреждение към всички специални служби на Балканите и към външната организирана престъпност да се махат оттук, да не се занимават с щуротии и да не използват нашите групи, защото при една такава геополитическа военна обстановка… Под чужд флаг могат да ни забъркат такива истории, че

атентатът в Бургас да ни се види като детско упражнение.

Затова го разглеждам този случай в по-сериозен ракурс и затова давам тези взаимовръзки към мрежата на Виктор Бут и мрежата на Сретен Йосич. Това са истинските неща. Реално Валентин Михалков и такива като него са елементи от едни мрежи, които имат рефлекс в тази група на Райко Кръвта, ползват я за логистична група, който се използва от чужди престъпни сили, зад които могат да стоят и чужди служби, категоричен е бившият антимафиот на Благоевград Мирослав Писов.

Мария МАКСИМОВА
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Убиецът на Георги Илиев свързан с подземната легенда Виктор Бут! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди