изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 11:38 EEST
Ислямисти заплашиха конкурса "Мис свят"    
Мис & МистърЕдна от най-влиятелните ислямистки групи в Индонезия - Улема, апелираха правителството в страната да отмени \"Мис Свят 2013\", планиран за другия месец, предаде АП. Причината - излагането на женската плът нарушава мюсюлманските учения.

Срещата на най-високо равнище сред духовниците на Улема се проведе по-рано този месец, за да отговори на протестите на някои групи против провеждането на конкурса в страната. Бунтовете продължиха и след като организаторите на \"Мис Свят\" се съгласиха на тура по бански участничките да са по саронг (нещо като парео, б.р.).

Лидерът на Улема Амидан Шабера заяви: \"Позицията ни е ясна - не искаме Индонезия да е домакин на \"Мис Свят\". Той каза още, че няма да настояват официално правителството да отмени събитието, но препоръчват то да бъде спряно.

Аджи Соератмаджи, говорител и местен организатор на конкурса, обясни, че опасения са чути и че са направени корекции, за да бъде конкурсът по-подходящ за индонезийската култура. \"Ние разбираме позицията на Улема, но шоуто трябва да продължи. Призоваваме протестиращите да се избегне анархията и сме сигурни, че властите могат да поддържат сигурността.\"

Българската финалистка Нанси Карабойчева трябва да пътува за Индонезия в понеделник, 2 септември.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Ислямисти заплашиха конкурса "Мис свят" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди