изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:35 EEST
ВОЙНАТА В СИРИЯ: 22 причини защо започването на 3-та Световна Война в Близкия Изток е лоша идея    
КоментариДокато по-голямата част от страната е обсебенa от разголената Майли Сайръс, администрацията на Обама се готви за военна атака срещу Сирия, което има потенциала да започне Трета Световна Война. В действителност се съобщава, че ракетните удари могат да започнат “най-рано в четвъртък”. Администрацията на Обама обещава, че ударите ще бъдат ”ограничени”, но какво ще се случи ако Сирия отвърне на удара? Какво ще стане, ако те потопят военен кораб на САЩ, или имат агенти и започнат да удрят цели в рамките на Съединените щати или Европа? Тогава ще има война.

И какво ще стане, ако Сирия реши да отвърне на удара, като атакува Израел? Ако сирийските ракети започнат да валят над Тел Авив, Израел ще бъде изключително изкушен да срине Дамаск, а те са повече от способни да направят точно това до перфекционизъм. И разбира се, Хизбула и Иран няма просто да си седят безучастно, а близкият им съюзник Сирия да тъне пребит в забвение. Ние наблюдаваме сценарий, при който целия Близък изток може да пламне, а това може да бъде само началото. Русия и Китай строго предупреждават правителството на САЩ да не се забърква в Сирия, и ако започне война със Сирия ще направи извънредно много щети на отношенията с тези две световни суперсили. Може ли това да бъде началото на верига от събития, които биха могли да доведат до огромен глобален конфликт с Русия и Китай от една страна и САЩ от друга? Разбира се, че няма да се случи веднага, но се страхувам, че това, което се случва в момента подготвя сцената за някои наистина лоши събития. По-долу са изброени 22 причини защо Трета Световна Война в Близкия изток е наистина лоша идея …

# 1 Американският народ са твърдо срещу война със Сирия …
Американците се противопоставят категорично на намесата в гражданската война в Сирия и Вашингтон трябва да остане извън конфликта дори след съобщението, че правителството на Сирия използва смъртоносни химикали, за да атакува цивилни граждани. Анкета на Reuters / Ipsos показва че 60% от запитаните американци заяват, че САЩ не трябва да се намесва в гражданската война в Сирия, докато само 9%, че президентът Барак Обама трябва да действа.

# 2 В този момент една война в Сирия е по-непопулярна сред американския народ дори от Конгреса.

# 3 Администрацията на Обама не намира одобрение да започне война със Сирия от Конгреса на САЩ както Конституцията изисква.

# 4 САЩ не разполагат с одобрението на ООН да атакува Сирия и няма да го получат.

# 5 Сирия заяви, че ще използва ”всички налични средства“, за да се защити срещу атаки. Дали това включва терористични атаки в самите Съединени щати?

# 6 Сирийският външен министър Уалид Муалем направи следното изявление във вторник …

„Ние имаме две възможности: или да се предадем, или да се защитаваме със средствата, с които разполагаме. Вторият избор е най-добрият: ние ще се защитаваме! ”

# 7 Русия току-що изпрати своите най-напреднали противокорабни ракети за Сирия. Какво мислите, че ще стане, ако снимки на потъващи американски военни кораби се разпространят на мига в телевизионните ни екрани?

# 8 Когато САЩ атакува Сирия, има много добър шанс, че Сирия ще атакува Израел. Просто вижте какво заяви наскоро един сирийски официален представител  …

Член на сирийската националистическа партия Халиф Ал Муфта, доскоро съветник на сирийския министър на пропагандата, заяви в понеделник, че Дамаск гледа на Израел като “виновник за агресията и затова ще си понесе последствията под обстрел” ако Сирия бъде нападната от САЩ.

В интервю за Американската радио станция Sawa, на арабски, член на партията на президента Башар ал Асад потвърди: “Ние имаме стратегически оръжия и можем да отвърнем на удара. По принцип са насочени към Израел.”

Ал Муфта подчерта, че заплахите на САЩ няма да окажат влияние на Сирийския режим и добави, че “Ако САЩ или Израел заблуждават чрез агресия и експлоатиране на темата за химически оръжия, то регионът ще се озари в безкрайни пламъци, които засягат не само сигурността на региона, но и света.”

# 9 Ако Сирия атакува Израел, последствията могат да бъдат абсолютно катастрофални. Израелският премиер Бенямин Нетаняху обещава, че на всяка атака ще се отговори “насилствено” …

“Ние не заемаме страна в тази гражданска война в Сирия, но ако идентифицираме опит за атака срещу нас, ще отговорим, и ще отговорим чрез насилие”

# 10 Хизбула вероятно ще направи всичко възможно, за да се борят за оцеляването на режима на Асад. Това би могло да включва и атакуване на цели в Съединените щати и Израел.

# 11 Иран е най-близкият съюзник на Сирия. Дали Иран ще седят безучастно, когато най-близкият им съюзник се отстранява от шахматната дъска?

# 12 Евентуална война със Сирия ще доведе до значителни вреди на отношенията с Русия. Във вторник вицепремиерът Дмитрий Рогозин заяви, че Западът се държи като “маймуна с ръчна граната”.

# 13 Ако се започне война със Сирия това ще доведе до значителни вреди на отношенията между САЩ- Китай. И какво ще се случи, ако китайците решат да започнат дъмпинг със значителения размер на външния дълг на САЩ, който притежава? Лихвените проценти ще скочат и Америка бързо ще бъде изправена пред кошмарен сценарий.

# 14 Д-р Джеръм Корси и Уалид Шабат са събрали някои изумителни доказателства, които доказват, че всъщност сирийските бунтовници с подкрепа от САЩ са отговорни за атаката с химическите оръжия, които се използват като оправдание да се започне война със Сирия …

С помощта на бивш член на PLO и арабския преводач от региона  Уалид Шабат, WND е събрал доказателства от различни близкоизточни източници, поставящи под съмнение твърденията на администрацията на Обама, че правителството на Асад е отговорно за нападението от миналата седмица.

Можете да проверите доказателствата тук.

# 15 Както Пат Бюканън наскоро отбеляза няма абсолютно никакъв смисъл за режима на Асад да използва химически оръжия срещу беззащитни жени и деца. Единствените хора, които биха се възползвали от подобна атака са бунтовниците …

Основният въпрос, който трябва да бъде зададен за тези ужасяващи нападения срещу цивилни свързана с газ е: Кой ще има изгода?
Кой има полза от обгазяването на сирийските жени и деца? Разбира се Асад, както можем да видим от фурора и заплахите срещу него, нали?

Единствената изгода от това очевидно използване на отровен газ срещу цивилни граждани в контролирана от бунтовниците територия, изглежда е на самите бунтовници, които отдавна искат да въвлекат Запада в тяхната война.

# 16 Ако саудитците наистина искат да свалят режима на Асад, те трябва да го правят сами. Не трябва да очакват САЩ да им свършат мръсната работа.

# 17 Бивш командващ на Централното командване на САЩ заяви, че атака на САЩ в Сирия ще доведе до “много напрегната и много, много сериозна война“.

# 18 Евентуална война в Близкия изток ще бъде лоша за финансовите пазари. Индексът Dow падна около 170 пункта днес и загрижеността за войната със Сирия е била основната причина.

# 19 Нова Интервенция в Близкия изток ще доведе цената на петрола да се покачи стремително. Във вторник, цената на петрол в САЩ нарасна до около $ 109 за барел.

# 20 За нищо на света правителството на САЩ не трябва да оказва подкрепа на сирийските бунтовници. Както обсъдихме преди няколко дни, бунтовниците се заклеха в лоялност към Ал Кайда. Продължават да се обезглавяват множество християни, цели християнски села са избити, изколени, избесени по улиците. Ако правителството на САЩ помага на тези лунатици да вземат властта в Сирия ще бъде извършена една огромна лудост и пълна катастрофа.

# 21 Много невинни цивилни във вътрешността на Сирия ще бъдат убити. Все повече сирийци са загрижени за това, което “чуждестранната намеса” ще означава за тях и техните семейства …

“Аз винаги съм била привърженик на външната намеса, но сега реално съм разтревожена от факта, че семейството ми може да бъде наранено или избито”, каза Зайна, жена която се противопоставя на Асад. “Страх ме е от военен удар сега.”

“Големият страх е, че ще направят същите грешки, които направиха в Либия и Ирак,” каза Зияд, мъж на около 50 години. “Те ще нанасят удари по цивилни цели, а след това ще викат, че е по погрешка, но жертвите ще са хиляди.”

# 22 Ако правителството на САЩ настоява за започване на война със Сирия без одобрението на американския народ, Конгреса на САЩ или на ООН, ние ще загубим много приятели и много от доверието, което имаме в целия свят. Това наистина е един тъжен ден за нас, когато Русия ще изглеждат като “добрите момчета”, а ние ще сме “лошите момчета”.

Какво добро би могло да излезе от това да се участва в интервенция в Сирия? Администрацията на Обама поддържа бунтовници обезпечаващи се като яростни антихристияни, твърдо против Израел и строго антизападно настроени. Ако те поемат контрола над Сирия, нацията ще бъде далеч по-нестабилна и много по-голям разсадник за терористи отколкото е сега.

Друга неблагоприятна насока защо не трябва да се участва в интервенция в региона, която има огромно негативно влияние е, че Сирия, Иран и Хизбула имат агенти във вътрешността на САЩ, и ако  решат да започне офанзива с всички средства и множество експлозиви, американския народ ще се пробуди от ужаса на войната наистина бързо. Трябва да се има предвид атака над Сирия от страна на  САЩ може да причини голяма регионална нестабилност, която да превземе Близкия изток и евентуално да предизвика Трета Световна Война..

Не знам за вас, но аз мисля, че нова интервенция в Близкия изток е наистина лоша идея.

Да се надяваме, разумът да надделее преди нещата да се окажат напълно извън контрол.

Източник

Превод от Английски: Чоко Боко

http://anonybulgaria.wordpress.com

 


Сходни връзки

ВОЙНАТА В СИРИЯ: 22 причини защо започването на 3-та Световна Война в Близкия Изток е лоша идея | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди