изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:56 EEST
ВОЙНАТА В СИРИЯ: Франция и САЩ остават зад идеята за военна намеса (ОБЗОР)    
По светаПрез изминалата нощ британският парламент проведе гласуване и отхвърли желанието на премиера Дейвид Камерън да включи Великобритания във военната намеса, която САЩ може да извършат в Сирия. След вота Камерън заяви, че съжалява за изхода от гласуването, но подчерта, че няма за какво да се извинява на американските си партньори. Той изрази надежда, че американският президент Барак Обама ще подходи с разбиране към ситуацията и необходимостта желанието на народа да бъде уважено.

Анализатори коментират, че решението на британския парламент едва ли ще има отражение върху решимостта на Вашингтон за военни действия срещу Сирия, тъй като голяма част от военния капацитет при една съвместна мисия би била осигурена именно от САЩ. Няколко часа след решението на британския парламент Вашингтон заяви, че няма да се откаже от действия в Сирия.
Днес Франция отново изрази намерението си да вземе участие при една бъдеща военна намеса. Пред пресата президентът Франсоа Оланд заяви, че вотът на британския парламент не променя с нищо позицията на Париж, който иска „твърдо и реципрочно” действие срещу Дамаск заради химическата атака на 21 август. Оланд допълни, че военен удар срещу Сирия може да бъде извършен преди следващата сряда, когато френският парламент ще се събере на извънредно заседание за Сирия. Така, с решимостта си за действие срещу Дамаск, за първи път в съвременната история Париж зае позицията на основен американски съюзник.
През деня стана ясно също, че Германия не планира участие в удари по Сирия, а Белгия подкрепя решението на британския парламент. Рим предупреди, че военната намеса без мандат от ООН може да превърне сирийската война в глобален конфликт. Наяве излезе и липсата на единна позиция в ЕС относно ситуацията в Сирия. От своя страна, Москва, която остава основен съюзник на Дамаск, приветства отказа на британските депутати да одобрят участието на страната им във военна операция срещу Сирия.  http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

ВОЙНАТА В СИРИЯ: Франция и САЩ остават зад идеята за военна намеса (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди