изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:08 EEST
ВОЙНАТА В СИРИЯ: Анкара се издаде защо иска интервенция срещу Дамаск    
По света Министърът на възстановяването и развитието Джевдет Йълмаз оповести, че Турция се готви да получи важна роля в следвоенното възстановяване на Сирия, съобщи информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА). Министърът посочи, че възстановяването на арабската страна ще продължи доста дълго време, дори и да бъде сменен сегашният режим на Башар Асад.

По този повод Джевдет Йълмаз обърна внимание на необходимостта от сериозна подготовка и готовност както на частния сектор, така и на държавните и обществените структури за ангажиране в мащабни проекти в Сирия.

Мнението му е, че това ще отрази положително на турската икономика, преди всичко в района на Югоизточен Анадол, посочи още информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА).

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган вече посочи, че формата на очакваната международна военна операция срещу Сирия може да бъде една „Коалиция на желаещите”, съобщи телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк.

Ердоган поднови силните си критики към Съвета за сигурност на ООН и заради „липсата на решение по повод сирийската криза” констатира, че „тази международна институция е достигнала до състояние на пълно бездействие”.

„Като естествено следствие на това безхаберие, ние от своя страна узряхме за решението за предприемане на съвместни действия в Сирия, където убитите са над 100 хиляди души. Тоест, още от днес вече може да се формира една „Коалиция на желаещите”. Най-важното е, че действително е настъпило времето да се предприемат конкретни стъпки”, обясни актуалната турска позиция премиерът Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от телевизионния канал Си Ен Ен Тюрк. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ВОЙНАТА В СИРИЯ: Анкара се издаде защо иска интервенция срещу Дамаск | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди