изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:15 EEST
ВОЙНАТА В СИРИЯ: Скандални разкрития излязоха наяве!    
По света

Скандални разкрития излязоха наяве относно войната в Сирия, която заплашва да се превърне в поредния световен конфликт след тази в Ирак. Оказа се, че химическото оръжие, което сирийците използваха и което става основна причина за предстоящата намеса на САЩ и други страни в конфликта, всъщност идва от Европа. Продавач на оръжието са не други, а именно британците, чието правителство бе обвинено в “поразително безхаберие” относно контрола над оръжията.



Нечуван скандал избухна, когато се оказа, че преди около година властите в Англия са позволили да бъдат изнесени към Сирия на два химикала, които може да се използват за създаването на невропаралитични агенти, като зарин.

Това съобщи източникът „Индипендънт” и уточни, че днес министърът по въпросите на бизнеса Винс Кейбъл ще трябва да даде отговор на въпроса защо британска компания е получила лиценз за износ на тези химикали с двойно приложение за период от шест месеца през 2012 година. Припомняме, че през това време в Сирия далеч не бе спокойно, а страната се тресеше от гражданска война.

Информацията сочи, че е налице наличие на лиценз за износ на калиев флуорид и натриев флуорид, които може да бъдат използвани в производството на нервопаралитичен газ.

Според “Дейли мейл” пък американското правителство е било наясно цели три дни преди 21 август, че в Сирия ще бъде нанесен химически удар, но не е предупредила бунтовниците, нито обикновените жители в поразените райони.

http://pravda.bg

 


Сходни връзки

ВОЙНАТА В СИРИЯ: Скандални разкрития излязоха наяве! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди