изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:42 EET
БЕЛИТЕ ЛЯСТОВИЦИ НА ДОБРУДЖА: ДЕЦА ОТ ДОБРИЧ ПРОДЪЛЖАВАТ УСПЕШНИТЕ СИ СЦЕНЧНИ ИЗЯВИ    
Култура

Искате ли малко информация за едни ваши стари познайници? Един вид: Къде са те сега? Става въпрос за Татяна и Симеон Желязкови от Добрич. От десетина години те живеят в София и учат в националното музикално училище „Любомир Пипков “.  Таня е със специалност флейта и поп и джаз пеене, а Симеон - с поп и джаз и пиано. И двамата са в класа на Нели Маринкова /част от група „Трик“ преди години/.



На 2 март, с Младежката филхармония към НМУ, Таня участва в тържествения концерт, посветен на 3 март в зала \"България\", където учениците изпълниха \"Рапсодия\" на Веселин Стоянов. От 26 до 28 април в Бургас се проведе Х Международен конкурс за изпълнение на немска и австрийска музика \"Бургас 2013\", където Таня с колегите си от секстет духови инструменти заеха второ място във II група – до 19 год. На 15 юли, в рамките на международния музикален фестивал \"Варненско лято\", тя беше част от младежката филхармония \"Пионер\", която изнесе концерт в Градската художествена галерия. На концерта е бил представен за първи път саундтрак към нов български сериал “Знакът на българина“, който е проект на ТВ7, а негов автор е диригентът на филхармонията Людмил Денев–младши. През юли месец Таня посети майсторски клас на проф. Георги Спасов на лятна музикална академия \"Созопол 2013\" и от догодина ще бъде в неговия клас в НМУ.

Симеон извън училище се изявява в два различни стила музика. С групата, която е с насоченост към метъл - Metal Evidence, имаше участия в няколко благотворителни концерта и гостуваха с авторска песен в предаването „Денис и приятели“. От миналата учебна година Симо е част от групата Funky miracle, която пък изпълнява основно суинг, латино и фънк. През годината имат участия в някои софийски заведения. От известно време групата е заедно с Миленита и участват заедно и поотделно на някои музикални събития. Funky miracle беше на откриването на  фестивала Brazzobrazzie. На 30 юни групата гостува в Неделя х3 с Александър Сано по БНТ и изпълниха своята първа авторска песен. Там те бяха представени от група Акага, с която доста често работят. Голямо постижение за момчетата беше участието им на фестивала Spirit  в Бургас, отново с Миленита. През лятото те направиха свое малко турне по Черноморието, като междувременно  подгряваха с Миленита концерта на Лили Иванова и подкрепиха Бургас за кандидатурата им за Европейска столица на културата през 2019 г. Последното най-ново участие за тях ще е на 16 септември, когато ще подгряват с Миленита концерта на Manu Chao La Ventura в зала \"Фестивална\"

Така се развиват децата от Добрич. Макар и далеч от родния град те не пропускат през лятото да го посетят и да се срещнат със свои стари приятели и бивши съученици. НДТ

 


Сходни връзки

БЕЛИТЕ ЛЯСТОВИЦИ НА ДОБРУДЖА: ДЕЦА ОТ ДОБРИЧ ПРОДЪЛЖАВАТ УСПЕШНИТЕ СИ СЦЕНЧНИ ИЗЯВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди