изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:10 EET
Защо цинкът е минералът на секса?    
Любопитно
Минералът цинк е заслужил своята почит чрез подсилване на имунитета, сетивата и клетъчното развитие. Той е основен компонент в над 300 ензима и участва в стотици физиологични процеси – от производство на ДНК до поправка на клетки. Силния пол обаче има особен афинитет към този минерал – без него би била невъзможна продукцията на мъжкия полов хормон тестостерон.


 Този стероиден хормон влияе силно на поведението, либидото, енергията, плодовитостта, мускулната маса, окосмяването, гласа и др. Макар и двата пола да притежават и използват този хормон, при мъжете той се произвежда в количества от 40 до 60 пъти повече, отколкото при жените.
 
Друга функция на цинка е свързана с ролята му в развитието и съзряването на сперматозоидите. Значителна част от мъжете, страдащи от проблеми с качеството на спермата,  намират решение в допълнителен прием на цинк след консултация с лекар. Цинкът играе толкова важна роля в развитието и здравето на сперматозоидите, че само с една еякулация се отделят до 5 мг от минерала.
 
Комбинираните витаминови и минерални добавки често са достътъчни за да компенсират недостатъчен прием на цинк с храната, но са само временно решение – този ключов елемент от мъжката диета трябва да се приема с храни като червено месо и черен дроб, миди, зърнени и бобови храни, тиквени и слънчогледови семки, горчица, бадеми и др.

Ориентировъчния дневен прием на цинк е 8 мг за жени и 11 мг за мъже. В минералните добавки той се съдържа под формата на цинков оксид, цинк пиколинат, цинк сулфат, цинк глюконат и най-добре абсорбирания от тялото – цинк глицинат. http://www.puls.bg
Емоционалното натоварване може да доведе както до по-голямо желание за секс, така и до проблеми с него
Тиквата е еликсир за сърце и бъбреци
Кренвиршът - враг на секса, говеждите изрезки - не
5 нови секс инфекции
Сексът, жените и липсващото "О"
Измислиха спрей за удължаване на секса
4 стъпки до сигурния оргазъм
Закуската – пряко свързана със сексуалния живот
Само за мъже: Женската сексуалност
Диета за секс
Сексът - терапия за всеки ден
 


Сходни връзки

Защо цинкът е минералът на секса? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди