изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:44 EEST
Дъновисти вдигат сакрален дом като бяла лястовица    
ОбществоУникален дом, изграден по всички препоръки на великия учител Петър Дънов, вдигна в Града на липите Бялото братство. Кацналата като бяла лястовица на върха в старозагорския кв. „Железник-2" нова сграда на учебно-духовния център бе открита в деня на есенното равноденствие – 22 септември, когато по традиция братството открива и новата учебна година, пише "Стандарт".

"Броят на колоните на партерния етаж е 21, на първия – 12, 3 м пък са високи всички зали и помещения, на 12 сектора е разделен и овалния покрив", посочва част от уникалността на сградата и стриктно спазените изисквания на учителя Дънов ръководителят на братството в Стара Загора Таньо Златанов.

Той припомня, че числата, 3, 9, 12, 21 са сакрални, имат много важно значение в астрологията и учението на Дънов. Спазено и друга много важна негова препоръка – всеки салон, както са били известни в миналото центровете на Бялото братство, да е до вода. Новият духовен център е над култовата за старозагорци чешма „Три чучура". На метри пък се оказал затапен водоизточник, от който някога се е водоснабдявало близкото военно поделение.

Старозагорските последователи на Дънов се надяват с благословията на съкварталците и общината да каптират тази, изтичаща сега в дерето, вода и да изградят бяла чешма. Новият учебно-духовен център, който заедно с довършителните работи ще струва около 160 хил. лв., е изграден изцяло със средства на братството. Основната част са на старозагорци, които преди врече са купили частния парцел, но имало дарения и от цялата страна. Над 2 хил. долара са изпратили последователи на Дънов от Канада, Гърция и други страни. Геодизисти, конструктори, инженери, проектанти също са работили по проекта безвъзмездно.

Последователите на Дънов откриха своя нов дом с молитва за България. „Още на времето Учителят е казал, че ако въведем паневритмията в училище, България ще се оправи за 10-ина години", припомни Златанов невероятната сила на завещаното ни от Дънов уникално съчетание от физически упражнения, музика и единение с природата, Бог и вселената. http://www.blitz.bg

Божествената Нова година за дъновистите започва на 19 август
Неизвестни факти за влиянието на богомилите в Европа
Откриват плоча на Учителя Петър Дънов в Свищов с медитация за България
Излекувайте болките в гърлото с рецептите на Петър Дънов
Ново движение за любов и хармония на планетата „потегли” от светилище в Средна гора
Слънцето е единствената безплатна храна, твърди индийски йога пред Чудеса.нет
Упражнения за здраве от Петър Дънов
 


Сходни връзки

Дъновисти вдигат сакрален дом като бяла лястовица | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди