изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:14 EET
ГНУСОТИЯ: Тадаръкова забърка чутовен скандал в Москва заради Ванга    
Новини Чудовищен скандал забърка в студиото на руската обществена телевизия ОРТ журналистката Светослава Тадаръкова, научи екслузивно БЛИЦ от свои източници в медията. Подписващата се с моминската си фамилия Рудолф след шумния си развод с бизнесмена Димитър Тадаръков изследователка на паранормалното и вампиризма по света и у нас, цъфна изненадващо в студиото на Първи канал, където се записва предаването “Сегодня вечером” на Андрей Малахов.

Гости на Малахов, който е водещ и на друго култово токшоу по ОРТ – “Пусть говорят” (”Нека говорят”), от руска страна били режисьорът на 12-серийния филм за Ванга Сергей Барчуков, сценаристите Владимир и Татяна Сотникови, главният герой на лентата Сергей Медведев, помощник на покойния президент Борис Елцин, неговата асистентка Алиса, актьори от сагата, видни руски журналисти, публицисти и общественици, след които се откроявал легендарният тв-водещ на предаването “Моментът на истината” и на 4-серийния филм “Неизвестният Путин” Андрей Караулов. Всички те били настроени супер позитивно не само към филма “Вангелия”, но и към неговата основна героиня – топ ясновидката от Рупите. Мненията на руските участници в шоуто на Малахов за уникалната дарба на Ванга да предсказва бъдещето и да “чете” миналото варирали от горещото одобрение до превъзходната степен. С една дума – “братушките” демонстрирали, че я тачат почти като светица. 

От българска страна в студиото на “Сегодня вечером” се представили племенницата на петричката Касандра – журналистката-египтоложка Красимира Стоянова, и един от любимците на покойната Ванга – бизнесменът Дмитрий Гачев, син на именития философ, литературовед и културолог от българо-руски произход Георгий Гачев. Двамата споделили съкровени лични спомени за сляпата, но “всевиждаща” пророчица и нейните удивителни предсказания, които били приети много топло от водещия, гостите и публиката.

В един момент обаче идилията се обърнала в своята пълна противоположност. Виновница за “ъпргрейдването” била Светослава Тадаръкова-Рудолф, която незнайно как се озовала в студиото. Според запознати бившата кадърка на БНТ била “командирована” в Москва от фондацията “Ванга”, която вече няколко години води епични битки с преките роднини и кръвни наследници на легендарната ясновидка и особено с Красимира Стоянова. Кой обаче е осигурил присъствието й в шоуто на Андрей Малахов, остава загадка.
Вместо да рекламира мисията на “българската светиня” в лицето на Ванга Тадаръкова се развихрила като вакханка, за да докаже колко измислен и фалшив е култът към петричката Пития. С пяна на уста, но без реални доказателства в ръце, експоловинката на Димитър Тадаръков започнала да клейми баба Ванга, обвинявайки я в самозванство и липса на оракулска дарба. Основен “коз” на журналистката от Би Би Ти било някакво предсказание на сляпата пророчица от далечната 1921 г., което според Светослава не се е сбъднало и досега.

За капак фенката на граф Дракула и неговите модерни адепти се изрепчила, че Ванга била агент на Държавна сигурност и че бившите тайни служби й помагали да “сканира” хора и събития и на тази база да втрещява българи и чужденци, редови посетители и ВИП-персони със своите прогнози. Това изказване на БГ журналистката било посрещнато с всеобщо изумление, тъй като малко преди това тя признала, че цялата документация за Ванга в ДС... била унищожена!

“Когато се говорят такива неща, е добре да се докажат. Представете документи и ще ви повярваме!”, посъветвали родната тв-водеща възмутени руски участници.

След приключването на записа страстите не се уталожили. “Братушките” коментирали оживено, че вместо да защитим националната си героиня, я обругаваме, и това “иконоборчество” едва ли говори добре за българския национален характер. Нито един от руските гости на Малахов не се солидаризирал с херостратовската позиция на Светослава, нито дал и най-малкия признак, че се е разколебал в мнението си за феномена от Рупите, довериха само пред БЛИЦ от екипа на “Сегодня вечером”.

Добринка КОРЧЕВА, БЛИЦ
http://www.blitz.bg
Скандал с вещите на Ванга в Рупите
ДА СИ СПОМНИМ ЗА ПРОРОЧИЦАТА ВАНГА
Върнаха вещите на баба Ванга след 17 години
НА ДНЕШНИЯ ДЕН Е РОДЕНА ПРОРОЧИЦАТА ВАНГА, ДА СИ СПОМНИМ ЗА НЕЯ
Ванга видяла Путин на върха
БАБА ВАНГА ПРЕДРЕКЛА, ЧЕ ГЕНО СТОЯНОВ ЩЕ ДОЖИВЕЕ 100 ГОДИНИ
Благовест Аргиров: Ванга ми предрече, че ще се оженя за уруспия!
"Правда": Предсказала ли е Ванга края на света?
След 2011 г.: Земята остава без нефт, нов СССР се задава
Ванга видяла атомното бедствие
ВАНГА ПРЕДСКАЗА СВЕТА ДО 3797 Г!
Вера се пренесе при Ванга
Жена от Казахстан се обяви за внучка на Ванга!
Сбъднали се 2/3 от пророчествата на баба Ванга
Пощенска марка отбеляза 100 години от рождението на Ванга
Светослава Тадаръкова: Кюлев копал на 12 метра под имението си да търси злато
С полиция запечатаха къщата на пророчицата Ванга
Отец Владко Тасков: Църквата на Ванга трябва да се събори!
В АЛБЕНА НЕВЕРОЯТНАТА НЕШКА РОБЕВА УЧИ ДЕЦА ДА ЧЕРПЯТ ЕНЕРГИЯ ОТ СЛЪНЦЕТО
Нешка Робева: Людмила Живкова беше ясновидка
Филм на Тадаръкова разкрива връзки на Ванга с Държавна сигурност
Ванга: 2010 г. носи Трета световна война, Нострадамус: идва зъл световен лидер
Замесиха Баба Ванга в афганистанско разчистване на сметки
Светлин Русев и племенницата на Ванга отново се хванаха за гушите!
Идва времето на шестата раса
Руснаците: Ванга надмина Нострадамус
Денят 31 януари: 98 години от рождението на великата Ванга
Стилян Иванов:“Филмът за Ванга стана възможен съвсем случайно“
"Милиет": Барак Обама ще доведе до разруха САЩ и бедствия на света, според българската пророчица Баба Ванга
ПОЧИНА ЛЕЛЯ ВАНГА
Кирсан Илюмжинов: Ванга предрече световните титли на Веселин Топалов и Антоанета Стефанова
Сензация! Руснаци разгадаха силата на баба Ванга
 


Сходни връзки

ГНУСОТИЯ: Тадаръкова забърка чутовен скандал в Москва заради Ванга | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ГНУСОТИЯ: Тадаръкова забърка чутовен скандал в Москва заради Ванга
Автор: Anonymous да 2013-09-29 @ 08:25 EEST
Ванга наистина е феномен. Но не с качествата си на гадателка, понеже напрактика нищо не е познала, а с качеството си на субект, който привлича неграмотни и суеверни обекти, навремето много интересни за оперативна разработка. Пред къщата й се е чакало поне три дена със задължителна регистрацикя по паспорт, а при "пророчицата" е имало телефон по който са й диктували кого да извика. Напрактика Ванга е трябвало да бъде унищожена, но комунистите са се усетили как да я използват, т.е. нейната популярност, за да манипулират изблиците на суеверие у соц.личността. Ванга отърва кожуха, а отделът по разработка създава една легенда, която и до днес както виждате много хора взимат за чиста проба истина.

След 1989 г. няколко човека постоянно се грижеха легендата да не затихне - вероятно те не са го правили умишлено, тъй като оказва се, че легендата има силно влияние върху другари от най-високо ниво на комунистическата върхушка (по-скоро върху техните отрочета и приятелския им кръг). Резултатът се вижда напрактика - и до дем днешен има образовани хора, които са убедени, че има хора, които могат да убиват с поглед, което е толкова вярно, колкото хипнозите и зареждането на водата с енергия от Кашпировски по телевизора през 90-те... ;-)

В интернет разбира се ние може да научим и за други какви ли не "феномени" - че Хитлер и Ленин са евреи и п***си, че извънземните са сред нас, че земетресението в Япония е предизвикано от таен ядрен взрив и пр. фантасмагории родени от умове, които заслужават отдих в специализиран санаториум.  Както и да е, глупавите нации не обръщат внимание на здравето на своите хора, включително и психическото... А да ви кажа българинът съвсем не е от най-здравомислещите. Особено поведението в група. Но за радост има и много по-зле от нас, тъй като поне засега грамотните и образовани хора у нас преобладават. А това все пак е важно и все още ни крепи като общество. Засега...

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди