изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:21 EET
Девствеността се купува и продава    
Любопитно Според психолозите в основата на днешния култ към девствеността стоят няколко причини.

Реклама
 
Всички знаят, че тя е двигателят на търговията. Според психолозите „от морално-етична гледна точка девствеността е състояние и на духа, и на тялото на човека преди първия сексуален контакт. На подсъзнателно ниво девствеността се възприема като еквивалент на чистота, неопитност и наивност”. Ето защо с невинността е изгодно да се спекулира за създаване на прекрасен имидж. Като всичко ексклузивно в съвременния свят девствеността се купува и продава. Някои звезди на шоубизнеса  (Бритни Спиърс, Брук Шийлдс, Алисия Силвърстоун) активно използваха непорочността си за самореклама. Други (Парис Хилтън, Джанет Джаксън), обратно – гордеят се със загубата на невинността си в млада възраст. Според лорд Бел, британския PR-гуру, „всяко събитие или информационен повод способства за привличане на вниманието на публиката към артиста, което незабавно се отразява на продажбите на музикални дискове или мемоари...”

 
Някои се опитват да изкарат пари от непорочността си без всякакви скрупули.

На търг
 
Преди време 19-годишна студентка от Санкт Петербург изложи на интернет-аукцион своята девственост със стартова цена 10 хиляди рубли, а нейният връстник, англичанинът Дейвид Уърди, студент по информационни технологии, оцени собствената си невинност на 9 хиляди евро и получи повече от 7 хиляди отклика от цяла Британия. Не е за подценяване, че финалната цифра на търговете надвиши неколкократно стартовата сума. 18-годишната студентка от Бристъл Роузи Рейд също продаде на аукцион девствеността си и в резултат се съгласи на интимна връзка с 44-годишен мъж, който се изръсил с 8,5 хиляди фунта за правото на първа нощ.
 
В края на миналата година популярност придоби австралийски документален проект “Търсят се девственици”, благодарение на който бразилската гимназистка Катарина Милиорини влезе в историята като жената, продала девствеността си за 780 хиляди долара. Друг участник в проекта бе Александър Степанов, 23-годишен руснак, който живее в Сидни.

 
Други пък имат твърди убеждения за запазването на девствеността до брака и не е задължително те да са религиозни 

Пазителки на огъня
 
Вероника Иванова, интериорен дизайнер от София
Тя е на 25 години и е категорична: запазването на девствеността й ще позволи на нея и приятеля й да достигнат онази степен на близост, която в противен случай би била абсолютно недостъпна. „С Иво живеем заедно вече две години и не правим секс, но гледаме на това напълно естествено. Ние сме близки духовно, имаме много общи интереси. Може би след известно време ще се свържем с брак. Когато се опознаем по-добре един друг.”
 

 
Лиза Кудроу
Звездата от сериала „Приятели” призна пред журналисти, че за разлика от героинята си не може да се похвали с бурен сексуален живот в младостта си, защото до 31 години била девствена. Лиза се омъжила за специалиста по рекламата Майкъл Стърн през 1995 г., а дотогава пазела невинността си за „единствения мъж”: „Аз се гордеех с девствеността си, пазех я като най-ценната награда за любимия, а той трябваше да я заслужи”.
 
Брук Шийлдс
Да остане девствена до брака си било решение на нейната майка Тери. Тя ревностна направлявала съдбата на щерка си и определяла в кой филм да се снима и какво да закусва. Тери непрекъснато говорела за чистотата на Брук, дори застраховала девствеността й. Измъквайки се от майчината опека, в университета Брук завъртяла любов с най-сексапилния младеж в курса и скоро се сбогувала с моминството.
 
Целомъдрие или мошеничество?
 
Първата официална хименопластика била извършена през 1920 година в САЩ и се наричала “възелчето на любовника”. Девствената ципа е много еластична, може да бъде зашивана много пъти. 

Наистина не всички гинеколози одобряват такава операция. Например Томас Стовал, президент на Международното общество на гинеколозите, заявява: “Възстановяването на химена е абсолютно мошеничество. Пациентката не става момиче в истинския смисъл на думата, тя  е измамница и това е!”
 
Феминистките са против
 
Операцията за възстановяване на девствеността има и много противници и това не са мъжете, а феминистките. Те смятат, че хименопластиката е проява на социален натиск и полово неравенство, което още повече подчинява жените на капризите на силния пол.

Трай, бабо, за хубост!
 
За да имитират девственост, някои селянки от далечното минало вкарвали във влагалището си торбичка от тънкото черво на овен. На изтънчените французойки от онова време обаче им било значително по-трудно да измамят любовниците си, защото младите мъже на всяка цена искали да “скъсат бента”. Затова на мястото на бившата девствена ципа преди сватбената нощ на французойките без никаква упойка им зашивали парченце кокоша кожа или кожа от клепачите на козле.
http://www.blitz.bg

Сирийки задоволяват нагона на терористите със "Сексуален джихад"
Заклетите девственици на Албания
Защо някои жени не изпитват оргазъм?
Девствена мацка на Мис България
"Шивач на девственици" избяга в Гърция
Крем за девственост предизвика дебати за секса в Индия
“Вагиналното подмладяване” подлуди дамите
Младоженци дадоха на търг първата си брачна нощ
Наши ученички продават за 1000 лева девствеността си по интернет
70-годишна девственица е готова за секс
“Сидни морнинг хералд”: Египет ще спре задължителните тестове за девственост при жените
КРИЗА Е: Операция „Интим” на половин цена
Есил Дюран: Бях единствената девственица в Консерваторията!
Петя Дикова: Не съм девствена лесбийка
Девствената бременна Саманта куфее по дискотеки
Девствеността сред младите момичета се превръща в мода
Първият път трябва да е с рускиня
Унгарската Мис Пролет се отказа да продава девствеността си
Млада унгарка си продава девствеността
Студентка продава девствеността си за милион долара
Мариана Попова: Обичам френската любов!
На каква възраст трябва да се лишим от девствеността?
Певицата Джесика Симпсън искала да умре девствена
Австралийски доктори казаха "НЕ" на вагиналната хирургия
НОВОЗЕНЛАНДКА ПРОДАДЕ НА ТЪРГ В ИНТЕРНЕТ ДЕВСТВЕНОСТТА СИ
Девствена отново и отново
Саманта хвърли поредната бомба – девствена е!
111-ГОДИШЕН ДЕВСТВЕНИК СТАНА БАЩА ЗА ПЪРВИ ПЪТ
Отново девствена за 5 000 долара
 


Сходни връзки

Девствеността се купува и продава | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди