изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:51 EET
ПРЕМИЕРЪТ ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ ОБЕЩА УВЕЛИЧЕН БЮДЖЕТ ПРЕЗ 2014 Г. ЗА ОБЩИНИТЕ    
НовиниВ рамките на провеждащата се годишна среща на местна и централна власт в курорта Албена председателят на УС на НСОРБ и кмет на Пазарджик Тодор Попов поиска да има чуваемост между местна и изпълнителна власт. Това пред присъстващите над 1000 представители на почти всички общини в страната обещаха лично премиерът Пламен Орешарски и министрите Хасан Адемов и Данаил Папазов



На стартиралата традиционна Годишна среща на местните власти с изпълнителната председателят на УС на НСОРБ Тодор Попов изложи проблемите пред премиера и двамата министри – на труда и социалната политика Хасан Адемов и на транспорта Данаил Папазов, които уважиха поканата на сдружението. Той заяви, че все повече расте рискът от бедност на много хора по места. Призова да има чуваемост между местна и изпълнителна власт, като не пропусна да отбележи, че споразумение за добро сътрудничество и съвместна работа общините в България подписват с всяко едно ново правителство. Попов изрази увереността на всичките си колеги в страната, че кабинетът ще се съобразява с мнението на общините, които имат богат натрупан опит при решаването на редица проблеми. От трибуната той помоли Пламен Орешарски да обърне внимание на вицепремиера Зинаида Златанова, която неколкократно вече е отказвала срещи на общините.
Пред препълнената зала премиерът Пламен Орешарски заяви, че един от приоритетите на кабинета е възстановяването на условията за бизнес в страната, икономически растеж и финансова децентрализация. Той припомни, че през август е възстановен съветът по финансова децентрализация. Пред кметове и представители на общински съвети Орешарски заяви, че в проектобюджет 2014 г. е заложено увеличение на единните стандарти на делегираните дейности и на средствата за средните училища, повече ще са и парите за общините за ремонт на пътища и опазване на околната среда. Той отбеляза още, че в проекто-бюджета е предвидено увеличение на местните приходи по места чрез данък МПС и въвеждането на еко стандартите за емисиите на вредните газове.
Ще се работи по увеличаване на качеството на услугите, които общините предоставят по места на хората, каза пред присъстващите министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов.


 


Сходни връзки

ПРЕМИЕРЪТ ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ ОБЕЩА УВЕЛИЧЕН БЮДЖЕТ ПРЕЗ 2014 Г. ЗА ОБЩИНИТЕ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПРЕМИЕРЪТ ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ ОБЕЩА УВЕЛИЧЕН БЮДЖЕТ ПРЕЗ 2014 Г. ЗА ОБЩИНИТЕ
Автор: Anonymous да 2013-10-14 @ 09:19 EEST
Лъжци!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди