изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:32 EET
И двете жени на президента - ортачки в офшорките му    
НовиниИ двете жени на президента Росен Плевнелиев - Вероника и Юлияна, са наясно с финансовите му операции и офшорките и нещо повече - участват в управлението им и си помагат. Това става ясно от документи, разкрити в разследване на TV7. Графологична експертиза сочи, че втората съпруга Юлияна е попълвала справка с данни за първата - Вероника към Окра

Първите документи за офшорките на президента, излезли в интернет, показват, че първата съпруга на Росен Плевнелиев – Вероника, работи за Ирис Интернешънъл в момента, в който съпругът й подновява договора за управление на офшорката ИНОКС в Кипър – през май 1999 г. През 2000 г. фирмата „Ирис интернешънъл“ си сменя името на „Линднер Ирис“ и се пререгистрира в София. От 2000 г. са и документите за договора на СИМЕК и Линднер Ирис, според които фирмата на Росен Плевнелиев, приема да изгради административна сграда на възложителя СИМЕК срещу 625 хил. лева.

Договорът има клауза, че всички плащания между страните ще са по банков път, но от приложените разходни ордери към договора става ясно, че лицето Росен Асенов Плевнелиев получава в брой близо 10% от сумата на договора, припомня TV7. Разходните касови ордери за 70 хиляди лв. са вътрешен документ оборот за СИМЕК, твърдят счетоводители. Само по техните атрибути не може да се попълни справката към НАП за хонорари на предприемача Плевнелиев. Необходимо е бизнесменът, получил пари на ръка, да предостави фактура с касов бон, за да се обявят разходите на СИМЕК пред данъчните. Договорът за строителството на административната сграда на СИМЕК обаче достига до ТV7 без въпросната насрещна фактура с касов бон, а може би точно затова е изпратен. 13 години след плащането на 70 000 лв. в брой на Росен Асенов Плевнелиев давността на данъчните документи вече е изтекла. Така нито фирмата може да бъде преследвана, че не е декларирала платените на ръка суми, нито настоящият президент носи отговорност, че може би не е декларирал доходите си.

Това не са единствените суми, които бъдещият президент е взел в брой, твърди TV7. Счетоводителите припомнят, че през 2000 г. е било нормална практика да се взимат пари „кеш“ при повечето сделки у нас, преди да бъдат наложени законови ограничения за това.

Броените пари на ръка за договорените обекти на Ирис интернешънъл, а после и Линднер Ирис, са попълнили авоарите на семейство Плевнелиеви. Но как? Дали тези суми са увеличили банковите сметки на офшорката ИНОКС в Никозия?! Логиката на бизнес решенията на строителния предприемач Плевнелиев не го отрича. Той се връща от Германия и веднага регистрира офшорка, следва договор с извънредни плащания на ръка, които нямат необходимите атрибути, за да се попълни справката за доходи, която трябва да се представи на данъчните.

През 2000 г. Росен Плевнелиев сключва брак с втората си съпруга Юлияна Йорданова. Популярният Ай Ти специалист и до днес регистрира имотите си под това име, както показва и справката в регистъра на Агенцията по вписванията, с която ТV7 разполага. По-интересното е, че документите, публикувани в интернет за президентската офшорка ИНОКС, показват, че Юлияна Йорданова е била запозната с тях. Нещо повече - според графологична експертиза на въпросните документи, както и на достъпните в Апис договори, устави и пълномощни, издавани от фирми на Росен и Юлияна Плевнелиеви, става ясно че именно Юлияна Йорданова-Плевнелиева е попълнила справката към Окра България през 1999 г. с данните на първата съпруга на държавния глава и го е подписала на нея.
Експертизата, изготвена за ТV7 от вещо лице към българската съдебна система, доказва че и първата, и втората съпруга на бъдещия президент са били напълно наясно с финансовите му операции.

Само през 2000 г. ИНОКС и Билингам Дивелопментс отклоняват 824 000 долара от Линднер България към Кипър, а държавата губи данъци върху 421 000 долара.

Според юристи Вероника Плевнелиева и до днес не е сменила фамилията си точно защото така може да представлява ИНОКС и да я управлява след 2011 г., а Юлияна получава правата да управлява бизнес империята на мъжа си, след като той влезе в президентството.
Така става ясно, че президеншата от самото начало е част от офшорния възел около настоящия държавен глава. Анализатори и политици я определят като човека в сянка, който предопределя неговите решения, а графологичната експертиза им дава поредното доказателство за това.

Офшорният възел около президента предопределя и политическите му амбиции. Политологът Антон Тодоров определи в ефира на ТV7 Росен Плевнелиев като подставено лице на кръга Глобална България, който действа от 2001 г. с участието на Иво Прокопиев, Цветелина Бориславова и Иван Кръстев. Депутатът Йордан Цонев пък разкри какви са интересите на този кръг с днешна дата: "Това са хората, чиито политически проекти разцепиха десницата.

Те мимикрират. Преди 2001 г. бяха „Агнешки главички“ - същите хора. После мимикрираха в „Глобална България“, а после в „Типинг пойнт“ и сега са снесли гнездо в Реформаторския блок. Вижте... завършвам темата. Хората, които не са виждали жив избирател в очите, не могат да правят политически проекти.“ Според Цонев тези хора, които се нареждат сред приятелския и семеен кръг на президента Росен Плевнелиев, олицетворяват задкулисието в политиката, а най-важната задача на десницата в страната е да се отърве от тях.  http://www.blitz.bg

ПЛЕВНЕЛИЕВ ПРИЗНАВА ЗА ИМОТА В ГЪРЦИЯ
 


Сходни връзки

И двете жени на президента - ортачки в офшорките му | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди