изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 03:34 EEST
Атентат в Русия - десетки убити и ранени при взрив на автобус (видео)    
По света Автобус с 40 пътници бе взривен в руския град Волгоград. Десет души са загинали, а други 27 са настанени в болница, съобщиха РИА Новости и Газета.Ру. Атентатът е извършен от жена-камикадзе - 30-годишната Наида Ахиялова от Дагестан. Повечето от жертвите и ранените са студенти в Държавния университет в града. Има и ранено дете на 1 година и 8 месеца. Осем от пострадалите са в много тежко състояние.

Автобусът "ЛИАЗ" се е движел по линия №29. Експлозията е избухнала в 14.05 ч. местно време. Първоначално бе съобщено, че взривът е заради неизправна газова уредба, но на мястото бяха открити части от взривно устройство.

От следствения комитет на Волгоградска област съобщиха, че терористичният атентат е извършен от жена-камикадзе. Наида Ахиялова неотдавна е приела исляма и е съпруга на терористичен лидер. Смята се, че тя е омъжена за Дмитрий Соколов, член на т.нар Махачкалинска престъпна група.

Недалеч от мястото на експлозията са открити документите й.

Говорителят на Следствения комитет на Русия Владимир Маркин съобщи, че Ахиялова се е качила в автобуса на една от спирките и малко по-късно е избухнала експлозията. Това са разказали и оцелелите пътници.

Във Волгоград е въведен специален режим, за да предотвратят евентуални други нападения. От Москва пък бе изпратен екип от следователи в помощ на местните криминалисти. Започнато е досъдебно производство за терористична атака.

По разпореждане на транспортното министерство всички автобуси във Волгоград са спрени от движение и са започнати проверки за поставени взривни устройства. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Атентат в Русия - десетки убити и ранени при взрив на автобус (видео) | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Атентат в Русия - десетки убити и ранени при взрив на автобус (видео)
Автор: Anonymous да 2013-10-21 @ 18:59 EEST
Аз ако съм на руснаците веднага умножавам жертвите и тежкоранените по 20 и запуквам чалмите в сирия с катюшите докато не събера съответното число чалми и опърлени косми от бради. Катюша немеца научи на възпитание, че айтолясите ли няма да научи. Тогава ще видим мусайбетата дали ще взривяват театри, училища и автобуси....

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди