изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:09 EEST
Няколко начина да запазим младостта на гърдите си    
Здраве Вече писахме за изследвания, които доказват, че кожата на гърдите е с около три години по-възрастна от тази на останалата част на тялото. Всъщност, ако не можем да предотвратим чувствително вътрешното стареене на кожата, може да направим нещо за външното ѝ стареене – отпускане, петна от слънчеви изгаряния, бръчки. Представяме ви най-ефективните начини за запазване на младостта на гърдите ви, за да бъдат те толкова нежни и грациозни, колкото и ръцете ви например.

Козметика

В много страни висока популярност добиха т. нар. 24 каратови колагенови маски за зоната на деколтето и гърдите, които стимулират производството на колаген и стягат кожата. Дори на външен вид изглеждат по-скоро като златни цветя. Възможно е да ги поръчате на сайта на фирмата производител jamelaskincare.co.uk. Действат, като просто ги пъхнете под сутиена, а съставките им засилват клетъчния метаболизъм и стягат кожата, която става по-мека и гладка.

24 каратова златна колагенова маска за гърди Снимка: jamelaskincare.co.uk

Грижата за кожата на гърдите не се налага да бъде прилагана толкова често, като грижата за кожата на лицето, но все пак кожата в тази зона е по-деликатна и нежна и лесно губи еластичността си, а също лесно се стига до поява на пигментни петна вследствие на ултравиолетовите лъчи.

Пушенето е друг фактор, който води до бързо влошаване на кожата на гърдите. Според лекарите може да се каже дали една жена е пушач, само ако хвърлим поглед върху кожата на гръдния ѝ кош. Според специалистите, можем да ползваме за областта около деколтето същата антиейдж козметика, която ползваме за лицето си и за шията. Трябва да внимавате в съдържанието на козметиката да присъства витамин C – той изгражда колагена и предотвратява появата на пигментация. Витамин B3 и витамин А подпомагат лечението на щетите от слънчевите лъчи.

По време на сън

Позата ви за сън също може да доведе до промяна в структурата на кожата на гърдите. Лежането на една страна може да предизвика появата на вертикални линии, което е забележимо повече при дамите с по-обемни гърди. Специалистите препоръчват по време на сън гърдите да са фиксирани в мек сутиен без банели и твърди шевове. Предлагат се също и специални възглавнички, които се поставят между двете гърди, когато позата на тялото е обърната на една страна. Идеята е, че така се предотвратява потъването на едната гърда върху другата и по този начин не се разтяга тънката и мека кожа.

По време на движение

Когато сте навън, гърдите трябва да са добре позиционирани в сутиен, който да ги държи здраво, тъй като само при нормално ходене пеша е доказано, че тяхното изместване е с около 33 % от основата им. Само си представете какво е изместването по време на тичане. Носенето на специфичен сутиен по време на тичане и по време на упражнения е важно – това са разтягащи движения, които може да допринесат за преразтягане и на самата кожа. Но един добър спортен сутиен може да ограничи това преразтягане до 80 %. И макар че всичките упражнения на света няма как да стегнат така мускулите на гърдите ви, че да ги повдигнат очевадно, препоръчваме ви да не спирате да ги правите. Най-малкото ще се отрази добре на тонуса и ще забави процеса на цялостно стареене на организма.

Сутиен за спорт в розово и бяло (Bra Clinic, 95 лв. за бр.) Снимки: Dreamstime, Bra Clinic

Без хирургична намеса

Много жени казват, че децата са „съсипали“ телата им. И до известна степен са прави. Високите нива на естроген в кожата по време на бременността води до промяна на нейната структура. Въпреки че след това формата им се възвръща, тя никога няма да бъде същата, както преди забременяването. В този момент много жени смятат, че единствено хирургът може да върне гърдите им. Но невинаги е така.

Много методи, като инжекционни и лазерни, които са били успешно прилагани за третиране на бръчки по лицето, пигментни петна и увиснала кожа, се прилагат със същия успех и за областта на гърдите. Лазерно лечение и химичен пилинг са част от тези процедури. Една от най-новите процедури – нанографтинг – е извличането на мазнини от организма на пациента (обикновено от бедрата или от стомаха), след което на малки дози се инжектират в областта на лицето и деколтето. Като това не е просто добавяне на обем – инжектирането на мазнини в областта на дълбоките линии и бръчки помага да се възстанови сиянието и блясъка на кожата в тези зони.

http://www.tialoto.bg

Гърдите на жените остаряват най-бързо

Ето тези продукти се грижат за красивия бюст

Ползата от бирата за кожата, косата и нокитте

Сексът увеличава женския бюст, но честото му практикуване води до напълняване

Сутиените може да провокират рак?

Внимание, силиконки! Гърмящи цици в България!

ПРАВЕТЕ ТАКА, ЧЕ ДА ИМАТЕ КРАСИВИ ГЪРДИ - БЕЗ ХИРУРГИЧЕСКА НАМЕСА

Уголемяването на бюста ще става без силикон

Лечението с ултразвук премахва стриите

Какви са рисковете за гърдите ти по време на секс?

КАРЦИНОМ НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА

15 съвета, за да сте с едни гърди пред другите

Жените левичарки по-вероятно да развият рак на гърдата

ОКОЛО 30 000 ЖЕНИ В БЪЛГАРИЯ СТРАДАТ ОТ РАК НА ГЪРДАТА

Erotica Top Bust... /18+/

 


Сходни връзки

Няколко начина да запазим младостта на гърдите си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди