изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 09:42 EET
Най-честите митове за зачеването    
Любопитно Много двойки вярват, че в момента в който пожелаят да имат дете и да планират бременност, тя ще се случи почти веднага. За съжаление обаче нещата невинаги стават бързо и понякога се налага да почакате доста, за да заченете. Има и много митове, които вредят на двойките, карайки ги почти да вярват в чудеса, но е добре да бъдем реалисти и да знаем кое е истина и кое фантазия.

Най-честите и разпространени митове за зачеването са:

1. Ще забременея веднага, щом спра противозачатъчните

Може да се учудите много, когато спрете противозачатъчните, но цикълът ви продължи да си идва месец след месец. Но за повечето двойки всъщност почти сигурно е, че забременяването не се случва в първия месец от спирането на контрацепцията. Всъщност здравите двойки имат шанс 1:4 да заченат във всеки друг месечен период.

2. Никога не съм имала проблем с хормоните, значи ще забременея веднага щом почнем да опитваме

Това не е гаранция, че всичко в тялото ви се развива нормално и е добре да си направите профилактичен преглед, преди да започнете опитите, за да сте сигурни в здравословното си състояние. Важи и за партньора ви.

3. И двамата сме здрави, няма да има проблем със зачеването

Вие може да сте клинично здрави и да нямате никакви оплаквания, но въпреки това да не сте фертилно здрави. А именно в репродуктивното здраве е разковничето на забременяването.

4. Ако не забременея първите месеци, значи нещо не е наред

Би било прекрасно да забременеете още в мига, щом го решите, но нещата рядко стават така бързо. И все пак, дори и да се забавите с момента с двете червени линийки на теста за бременност, не бързайте да се отчайвате. Една двойка се счита за стерилна и неспособна да създаде заедно поколение едва след 1 година редовни опити и проведени изследвания от специалисти.

5. Ако правим секс често, ще забременея

Освен ако партньорът ви няма проблем с количеството сперма, което отделя, тогава правете секс, колкото често искате! Но знайте, че ефективните дни, в които наистина може да заченете са само няколко в месеца, в периода на овулация.

6. Докато съм под 35 години, значи съм фертилна

Истина е, че репродуктивността на жената рязко намалява след 35-годишна възраст, но това не ви гарантира, че ако сте по-млада ще забременеете, когато си пожелаете. Отново са възможни затруднения и забавяния в процеса на зачеване.

7. Ще забременея, ако правя секс 14 дни след менструация

Това е една от най-големите заблуди. Освен ако менструалният ви цикъл не е точно 28 дни, не е сигурно, че точно на 14-ия ден вие ще сте в овулация.

8. Не е нужно да правим нищо необичайно в секса, за да забременея


Е, разбира се, основното, което ще ви помогне да забременеете е сексът. Не е нужно да сменяте тотално позите или начина, по който правите любов. Но това, което ще ви помогне е да спрете използването на лубрикант например, както и да спрете временно оралния секс. Лубрикантите и слюнката намаляват качеството на спермата.

9. Фертилните проблеми са рядкост

За съжаление и това не е вярно. Около четвърт милион българи имат репродуктивни проблеми, а в световен план около 1 на 7 жени изпитват затруднения да заченат. Стерилитетът е болезнена тема, която много двойки не искат да засягат, но е реален проблем, който има варианти за решение и не бива да се пренебрегва.

10. Забременях лесно първия път, и сега няма да е проблем

Възможно е да нямате проблеми, да. Но също толкова е вероятно и да се сблъскате с диагнозата, наречена стерилитет. При много двойки с едно дете се случва при втори опит да не успеят да заченат, без да е ясна точната причина.

http://www.az-jenata.bg


Ново изследване: Мъжете ще произвеждат яйцеклетки, а жените - сперматозоиди
Секс за бебе – сега му е времето
Тъща и свекърва помагат за по-лесно забременяване
6 глупави лъжи, които жените казват на гинеколога си
Донорите на сперма да не бъдат анонимни, искат в Япония
Всичко за червеното цвекло и ползите от него
Най-добрата поза за забременяване /18+/
Бременна ли съм - признаци
С термометър в леглото - 25° за женски оргазъм /18+/
Модата да се ражда в пенсионна възраст превзема света
Репродуктивността и зачатието в хороскопа
Хитрините на женските тела
Истини и лъжи за женския оргазъм
Гласуваме за Карл Джераси и неговото хапче


Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=455364
Престижни отличия за Георги Софкин

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=455364


 

 


Сходни връзки

Най-честите митове за зачеването | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.25 секунди