изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:30 EEST
Обраха диаманти и злато от дома на Николай Василев    
Новини Николай Василев и съпругата му Силвия са били обрани от опитни апаши в новия им дом в Бояна

С богата плячка са си тръгнали неизвестни досега апаши от луксозното жилище в Бояна на бившия вицепремиер и министър на държавната администрация Николай Василев. Едва от няколко месеца той се пренесъл на ул. "Сребърна гора", но веднага бил взет на прицел и на 28 октомври между 19 и 20 часа крадците нахлули през прозорец. Апашкият удар не е отразен в бюлетините на МВР, съобщава "Преса". Къщата имала СОТ, но той бил изключен, което предполага, че вътре е имало хора. Въпреки това бандитите успели да вземат два часовника "Картие", три диаманта, бижута от бяло и жълто злато. 

Потърпевшото семейство не е посочило каква е цената на изчезналите вещи, но според запознати става дума за хиляди левове. Бившият министър е потвърдил пред "Преса" за обира: "Това са лични неща, не желая да коенитирам. Часовниците са семейни ценности.", лаконичен е той.

Няколко часа преди това крадците са ударили и жилището на украинския посланик Микола Балтажи, което е през няколко пресечки от това на Николай Василев. Плячката им там била далеч по-скромна - около 1000 щатски долара и стотина лева. Задигнали обаче и документите на дипломата. 

Ден след обирите полицаите са иззели записите от всички видеокамери по околните къща. Според тях двата имота не се окрадени случайно. Вероятно извършителите са проучили кои са собствениците, следили са ги и са дебнели удобен момент да влязат.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Обраха диаманти и злато от дома на Николай Василев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди